Endre
Norbrygg-medlem
God formiddag kjære medbryggere!
Jeg er i gang med å sette lyst øl til sommeren. Har satt 20 liter hefeweisen, og skal nå sette samme mengde pale ale/blonde ale.
oppskriften blir ala 4 kg pale ale, 1 kg flaket mais, 0,5 kg vienna, evt carapils. 60 min nøytral humle (Tettanger/Saaz/Hersbrucker-ish). Mesking rundt 64, med evt protein-rast.
Men lurer litt på gjær! Vil ha en nøytral og ren gjær som gjærer godt ut, nesten lager-karakteristikk. Jeg vil helst unngå lager-gjær pga stor gjærstarter, lang lagring OG pga gjæringstemperaturen....
Jeg har et par us-05 i bakhånd, men vil helst prøve noe nytt. Synes foresten øl med us-05 aldri blir skikkelig klart.. Har ikke filtreringsutstyr.
noen som har gode erfaringer med ale-gjær til dette? Har sett på wyeast1272, og white labs 004,005,007,051, men har ikke prøvd disse selv..
kom gjærne med innspill til oppskriften og tips også
E
Jeg er i gang med å sette lyst øl til sommeren. Har satt 20 liter hefeweisen, og skal nå sette samme mengde pale ale/blonde ale.
oppskriften blir ala 4 kg pale ale, 1 kg flaket mais, 0,5 kg vienna, evt carapils. 60 min nøytral humle (Tettanger/Saaz/Hersbrucker-ish). Mesking rundt 64, med evt protein-rast.
Men lurer litt på gjær! Vil ha en nøytral og ren gjær som gjærer godt ut, nesten lager-karakteristikk. Jeg vil helst unngå lager-gjær pga stor gjærstarter, lang lagring OG pga gjæringstemperaturen....
Jeg har et par us-05 i bakhånd, men vil helst prøve noe nytt. Synes foresten øl med us-05 aldri blir skikkelig klart.. Har ikke filtreringsutstyr.
noen som har gode erfaringer med ale-gjær til dette? Har sett på wyeast1272, og white labs 004,005,007,051, men har ikke prøvd disse selv..
kom gjærne med innspill til oppskriften og tips også
E