En venn og jeg begynte å brygge for litt over en måned siden. Vi har brygget 3 forskjellige øl nå, en amerikansk IPA, en stout og en juleøl. Vi smakte på vår første batch i går, IPAen, og likte det så godt at vi bestemte oss for å lage det igjen. Her er oppskriften vi brukte:
Dette lagde vi i en 15L kjele:
2kg maris otter pale malt
100g pale crystal malt
100g crystal malt
50g cascade
17g chinook
Mesket med 11 liter vann.
Vi endte opp med 4 liter i flasker (kunne nok ha fått litt mer, men var ikke helt sikre på hva vi gjorde).
Nå har vi kjøpt en 36L kjele, og ønsket å utnytte den så me som mulig. Vi lurte på om dette vil gi lik smak:
7kg maris otter pale malt
350g pale crystal malt
350g crystal malt
175g cascade
60g chinook
Vi planla å meske med rundt 25 liter vann. Vi mesker i 90 minutter og koker i 60.
Kan noen med mer erfaring hjelpe å se om dette kommer til å smake mer eller mindre likt?
Dette lagde vi i en 15L kjele:
2kg maris otter pale malt
100g pale crystal malt
100g crystal malt
50g cascade
17g chinook
Mesket med 11 liter vann.
Vi endte opp med 4 liter i flasker (kunne nok ha fått litt mer, men var ikke helt sikre på hva vi gjorde).
Nå har vi kjøpt en 36L kjele, og ønsket å utnytte den så me som mulig. Vi lurte på om dette vil gi lik smak:
7kg maris otter pale malt
350g pale crystal malt
350g crystal malt
175g cascade
60g chinook
Vi planla å meske med rundt 25 liter vann. Vi mesker i 90 minutter og koker i 60.
Kan noen med mer erfaring hjelpe å se om dette kommer til å smake mer eller mindre likt?