Hei Joachim her,
Jeg og naboen skal begynne å brygge øl, nå har jeg sett på utallige youtube filmer lest bøker og snoket meg rundt på forumet her en god stund.
Det er mye som faller på plass men det er en del som jeg enda ikke har funnet tilfredsstillende svar på.
Så da tenkte jeg og spørre dere godt folk.
1. Hvor mye vann begynner man med? Det står i noen oppskrifter Batch vol: 45 osv... er det hva man forventer å få i vørter eller er det volumet man starter med i mash'en.
2. På de fleste oppskrifter jeg har lest står det ingenting om karbonering i flasker osv. Er det en tommelfinger regel at man skal bruke ca 5g per liter med sukker?
3. Litt av det samme spørsmålet som nummer 2, Carb volumes: 2.3 vols... HÆ?
4. Når det gjelder å filtrere øllet (får å få det klarere), er det noen baksider med det? Fjerner man smaker? Har det en hensikt?
5. Er det noen som har noen erfaring med Beer Brew 30 generasjon 3? Følger det med kjøler? http://www.olbrygging.no/butikk/beer-brew-30-versjon-3.html
6. Hvor lenge kan jeg la øllen ligge på flaske rom temperert? Kan jeg lagre den i et år og forvente bedre smaker?
Er det noen som har vil informere meg litt setter jeg stor pris på det!
God fredag folkens, og SKÅL!
Jeg og naboen skal begynne å brygge øl, nå har jeg sett på utallige youtube filmer lest bøker og snoket meg rundt på forumet her en god stund.
Det er mye som faller på plass men det er en del som jeg enda ikke har funnet tilfredsstillende svar på.
Så da tenkte jeg og spørre dere godt folk.
1. Hvor mye vann begynner man med? Det står i noen oppskrifter Batch vol: 45 osv... er det hva man forventer å få i vørter eller er det volumet man starter med i mash'en.
2. På de fleste oppskrifter jeg har lest står det ingenting om karbonering i flasker osv. Er det en tommelfinger regel at man skal bruke ca 5g per liter med sukker?
3. Litt av det samme spørsmålet som nummer 2, Carb volumes: 2.3 vols... HÆ?
4. Når det gjelder å filtrere øllet (får å få det klarere), er det noen baksider med det? Fjerner man smaker? Har det en hensikt?
5. Er det noen som har noen erfaring med Beer Brew 30 generasjon 3? Følger det med kjøler? http://www.olbrygging.no/butikk/beer-brew-30-versjon-3.html
6. Hvor lenge kan jeg la øllen ligge på flaske rom temperert? Kan jeg lagre den i et år og forvente bedre smaker?
Er det noen som har vil informere meg litt setter jeg stor pris på det!
God fredag folkens, og SKÅL!