Hei,
De siste 2-3 bryggene har vært trøblete å få rett karboneringsnivå på. Jeg har benyttet sukker for å karbonere, og tapper på 0.33 flasker. Tidligere har dette gått veldig fint, men nå er øllet blitt flatere enn tidligere selv med samme mengde sukker og beregningsmodell for dette.
Jeg har blitt noe flinkere til å få klarere vørter i gjæringsbøtte, og forsøker å få med mindre trub over i flaskingskaret. Er det noen årsaker til dette jeg overser her? Jeg karbonerer gjerne flaskene i 20-22 grader et par ukers tid før jeg setter de litt kjøligere for lagring. Dette er irriterende for øllet har god smak, men jeg liker litt godt karbonert øl....
De siste 2-3 bryggene har vært trøblete å få rett karboneringsnivå på. Jeg har benyttet sukker for å karbonere, og tapper på 0.33 flasker. Tidligere har dette gått veldig fint, men nå er øllet blitt flatere enn tidligere selv med samme mengde sukker og beregningsmodell for dette.
Jeg har blitt noe flinkere til å få klarere vørter i gjæringsbøtte, og forsøker å få med mindre trub over i flaskingskaret. Er det noen årsaker til dette jeg overser her? Jeg karbonerer gjerne flaskene i 20-22 grader et par ukers tid før jeg setter de litt kjøligere for lagring. Dette er irriterende for øllet har god smak, men jeg liker litt godt karbonert øl....