Hei!
Jeg har brygget et Coopers sett med "Traditional draught" med tanke på å delta i "publikums favoritt". For å få litt større volum og også litt mere spennende smak (og litt større utfordringer), så valgte jeg å bruke 400g krystall karamellmalt. For å kompensere bitterheten tilsatte jeg 5 g Styrian golding (3,6%) bitterhumle, samt 35 g av samme humle til aroma. Da settet var helt ferskt valgte jeg å bruke den medfølgende gjæren fra settet.
Totalvolum 27L, OG:38, FG:10, Beregnet alkohol-innhold: 3,67 %. Tilsatte 8 g sukker per liter til karbonering.
Den ble tappet på flasker den 18. februar, og jeg har oppbevart ei flaske ekstra varmt for å få en raskere smaksprøve. Den sitter jeg og smatter på nå.. Har spist litt krydret mat.
Den virker umiddelbart litt tynn, noe som nok sier seg selv med den lave OG. Mangler det jeg tror kalles "kropp og fylde". Svak fruktighet, forholdsvis bitter, lite humlearoma. God frisk duft.
Har hatt en viss vinøs duft til tider under gjæring, så jeg har vært bekymra for infeksjon, men ingenting tyder på det nå.
Sett i etterkant burde jeg holdt en høyere OG, og droppet ekstra bitterhumle, men ha tilsatt mere aromahumle.
Har ikke helt troen på at dette brygget er en "crowd pleaser", så kanskje jeg blir nødt til å brygge en gang til før VM... Pytt pytt! :-D
Vil denne modne og bli bedre med tiden, eller er tynt bittert øl dømt til den skjebnen for alltid?
Jeg har brygget et Coopers sett med "Traditional draught" med tanke på å delta i "publikums favoritt". For å få litt større volum og også litt mere spennende smak (og litt større utfordringer), så valgte jeg å bruke 400g krystall karamellmalt. For å kompensere bitterheten tilsatte jeg 5 g Styrian golding (3,6%) bitterhumle, samt 35 g av samme humle til aroma. Da settet var helt ferskt valgte jeg å bruke den medfølgende gjæren fra settet.
Totalvolum 27L, OG:38, FG:10, Beregnet alkohol-innhold: 3,67 %. Tilsatte 8 g sukker per liter til karbonering.
Den ble tappet på flasker den 18. februar, og jeg har oppbevart ei flaske ekstra varmt for å få en raskere smaksprøve. Den sitter jeg og smatter på nå.. Har spist litt krydret mat.
Den virker umiddelbart litt tynn, noe som nok sier seg selv med den lave OG. Mangler det jeg tror kalles "kropp og fylde". Svak fruktighet, forholdsvis bitter, lite humlearoma. God frisk duft.
Har hatt en viss vinøs duft til tider under gjæring, så jeg har vært bekymra for infeksjon, men ingenting tyder på det nå.
Sett i etterkant burde jeg holdt en høyere OG, og droppet ekstra bitterhumle, men ha tilsatt mere aromahumle.
Har ikke helt troen på at dette brygget er en "crowd pleaser", så kanskje jeg blir nødt til å brygge en gang til før VM... Pytt pytt! :-D
Vil denne modne og bli bedre med tiden, eller er tynt bittert øl dømt til den skjebnen for alltid?