Ugjærbart sukker i frukt?

Blir det mye restsødme av frukt?

Jeg har brygget en pale ale som ble tilsatt aprikos pure etter en ukes gjæring og ved sg 1015. Nå har den stått med frukt i en uke, og jeg tenkte det var klart for flasker. Har vært litt aktivitet i gjærlåsen etter at jeg tilsatte frukten, men det var bare de første 2 dagene.

Jeg flaska som vanlig. Den siste slanten i flaskekaret helte jeg i et måleglass for å smake, så målte jeg fg med det samme...

Det jeg ble litt nervøs for var at fg var veldig mye høyere enn før jeg tilsatte frukt, altså ca 1025. Bør jeg være veldig nervøs for at jeg flaska for tidlig og at flaskene går i lufta, eller blir det litt ugjærbart sukker når man tilsetter frukt?
 
Var dette aperikospuree du laga selv (moste aprikos) samt hvilken gjær og temp på sekundær?
 
Dette var apriospure som blei laga av en medbrygger... Det er rehydrerte tørka aprikoser som ble most og frøset før de ble tilsatt.

Vi brukte WLP002 og den gjæra på 20 grader.
 
Hmm... Fruktsukker skal jo iofs være gjærbart. Hadde gjæren felt godt ut etter primærgjæringen?
 
Forresten har du målt FG på en flaske. Ofte kan karboneringssukkermengden være mye større i bånn av bøtta.
 
Hmm... :jaha:

Ikke målt i en flaske nei. Tror bare jeg får la det stå til og se hvordan det går. Har dekka kassene til litt, i tilfelle...

Gjæren hadde felt ganske godt ut i primæren ja. Det var en massiv gjærkake som jeg kunne spa ut av karet når jeg stakk om.
 
Good news: Det er ikke masse fruktsukker som kommer til å gjøre at jeg har 2 kasser med potensielle bomber i kjelleren.

Bad news: Jeg har noen potensielle bomber i kjelleren som har fått MYE karboneringsukker, og jeg vet ikke hvilke flasker det er! Samt at resten av batchen kanskje har fått litt lite karboneringsukker...


(Åpna ei flaske og målte den til 1015, som var målet)

On another note, så var smaken på brygget lovende!
 
Tilbake
Topp