Jeg har fått veldig mye grums i ølet i gjæringskaret (har fått vite at det kan skyldes for mye røring i mesken). Har fått et tips om å sette karet kaldt noen døgn før omstikking og flasking. Bør dette gjøres ETTER 14 dager, eller kan det være de siste døgnene av de 14?
Begge deler går helt fint. Klarer du vente til etter 14 dager før du setter kaldt - ypperlig. Setter du kaldt etter 12 dager - stor sannsynlighet for at det er like ypperlig.
I dag flyttes gjæringsdunken inn på kjølerommet. Så håper jeg det bunnfeller ordentlig da. Har testet med et glass og det funket. Så blir det nok flasking om to-tre dager.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.