Hei,
Jeg har et generelt spørsmål når det gjelder uklarhet i øl. En IPA jeg satte for en del tid siden ville ikke klarne på måneder. I tillegg fik ølet en type bitterhet jeg ikke forbinder med humle, men snarere peptidbitterhet, en noe tørrere smak. Fant det samme i siste batch av Kinn Vestkyst, (fra Kinn), som heller ikke vil klarne. Kan dette skyldes sprengte gjærceller (lyserte) med frigjorte proteiner som spaltes av gjærenzymer? Noen teori her?
Jeg har et generelt spørsmål når det gjelder uklarhet i øl. En IPA jeg satte for en del tid siden ville ikke klarne på måneder. I tillegg fik ølet en type bitterhet jeg ikke forbinder med humle, men snarere peptidbitterhet, en noe tørrere smak. Fant det samme i siste batch av Kinn Vestkyst, (fra Kinn), som heller ikke vil klarne. Kan dette skyldes sprengte gjærceller (lyserte) med frigjorte proteiner som spaltes av gjærenzymer? Noen teori her?