Hei!
Jeg har nå min første batch med selvkomponert oppskrift stående til gjæring i kjøleksap med STC-1000 styring på varme og kulde.
Den har nå stått 15 dager til gjæring, og i går og i dag målte jeg 1.018, i følge Beersmith/oppskriften hadde jeg et håp om å ende på 1.012.
Er det noe håp for at den vil synke noe mer? Er det i så fall noe jeg kan gjøre nå, eller er den ferdig gjæret, enkelt og greit?!
Oppskriften er som følger og brygges på Beerbrew 30:
Estimated OG: 1,051 SG
Estimated FG: 1012
Estimated Color: 4,7 SRM
Estimated IBU: 34,4 IBUs
Est ABV: 5,2 %
IBU: 34,4
Boil Time: 90 Minutes
Mash @ 71 C
2,54 kg Pale Malt (2 Row) Bel (3,0 SRM) Grain 1 48,0 %
2,54 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,0 SRM) Grain 2 48,0 %
0,22 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20,0 SRM) Grain 3 4,1 %
Boil
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 17,7 IBUs
20,00 g Galaxy [14,50 %] - Boil 15,0 min Hop 5 14,1 IBUs
10,00 g Citra [13,40 %] - Boil 5,0 min Hop 6 2,6 IBUs
23,00 g Cascade [6,70 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
Dry hop
20,00 g Cascade [6,70 %] - Dry Hop 9,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
20,00 g Citra [13,40 %] - Dry Hop 9,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
20,00 g Cascade [6,70 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
20,00 g Citra [13,40 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 8 -
Jeg har nå min første batch med selvkomponert oppskrift stående til gjæring i kjøleksap med STC-1000 styring på varme og kulde.
Den har nå stått 15 dager til gjæring, og i går og i dag målte jeg 1.018, i følge Beersmith/oppskriften hadde jeg et håp om å ende på 1.012.
Er det noe håp for at den vil synke noe mer? Er det i så fall noe jeg kan gjøre nå, eller er den ferdig gjæret, enkelt og greit?!
Oppskriften er som følger og brygges på Beerbrew 30:
Estimated OG: 1,051 SG
Estimated FG: 1012
Estimated Color: 4,7 SRM
Estimated IBU: 34,4 IBUs
Est ABV: 5,2 %
IBU: 34,4
Boil Time: 90 Minutes
Mash @ 71 C
2,54 kg Pale Malt (2 Row) Bel (3,0 SRM) Grain 1 48,0 %
2,54 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,0 SRM) Grain 2 48,0 %
0,22 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20,0 SRM) Grain 3 4,1 %
Boil
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 17,7 IBUs
20,00 g Galaxy [14,50 %] - Boil 15,0 min Hop 5 14,1 IBUs
10,00 g Citra [13,40 %] - Boil 5,0 min Hop 6 2,6 IBUs
23,00 g Cascade [6,70 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
Dry hop
20,00 g Cascade [6,70 %] - Dry Hop 9,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
20,00 g Citra [13,40 %] - Dry Hop 9,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
20,00 g Cascade [6,70 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
20,00 g Citra [13,40 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 8 -