Hei. Jeg starter en nå tråd for kanskje letter å få svar.
Jeg har tappet om ale som jeg har hatt stående til gjæring, men synest det smakte grusomt ved en smakstest.
Jeg har prøvd meg på en mørk ale og har brukt gjærtypen Wyeast 1084 Irish ale. Det har gjæret i 15 dager ved 20 grader. OG 1063 - FG 1015. Da jeg tappet det om var det ganske uklart og det smakte dårlig. Jeg synest det smakte veldig beskt, og det virket som det var "liv" i det når jeg hadde det i munnen.
Er det grunn til bekymring, eller er det bare å sette det kjølig å la det stå noen uker og så prøve å smake da?
Jeg har tappet om ale som jeg har hatt stående til gjæring, men synest det smakte grusomt ved en smakstest.
Jeg har prøvd meg på en mørk ale og har brukt gjærtypen Wyeast 1084 Irish ale. Det har gjæret i 15 dager ved 20 grader. OG 1063 - FG 1015. Da jeg tappet det om var det ganske uklart og det smakte dårlig. Jeg synest det smakte veldig beskt, og det virket som det var "liv" i det når jeg hadde det i munnen.
Er det grunn til bekymring, eller er det bare å sette det kjølig å la det stå noen uker og så prøve å smake da?