Usmak ved omtapping

Hei. Jeg starter en nå tråd for kanskje letter å få svar.
Jeg har tappet om ale som jeg har hatt stående til gjæring, men synest det smakte grusomt ved en smakstest.
Jeg har prøvd meg på en mørk ale og har brukt gjærtypen Wyeast 1084 Irish ale. Det har gjæret i 15 dager ved 20 grader. OG 1063 - FG 1015. Da jeg tappet det om var det ganske uklart og det smakte dårlig. Jeg synest det smakte veldig beskt, og det virket som det var "liv" i det når jeg hadde det i munnen.
Er det grunn til bekymring, eller er det bare å sette det kjølig å la det stå noen uker og så prøve å smake da?
 
Litt vanskelig å si, men "livet" du kjenner kan muligens være co2 etter gjæringen, og det er normalt med litt uklar vørter med litt gjærrester så tidlig.
En mulig infeksjon ville sannsynligvis ikke satt særlig stor smak på øllet så tidlig.
Jeg ville flasket ølet som vanlig, og sett det ann.
 
Tilbake
Topp