Holder på med å brygge en IPA (Nøgne Ø sett) der det ferdige volumet ble på 17L istedet for de 25L som oppskriften sier. Dette hadde nok å gjøre med litt for kort skylling.
Men jeg er bekymret for at det ferdige ølet vil bli for bittert, da samme humlemengde ble brukt som for 25l. OG var 1.076, som er bare litt over oppskriften som sa .74.
ABV skal bli ca 7%. Litt lavere alkoholprosent er ingen stor ulempe, men ønsker ikke for kraftig humlesmak ala dobbel IPA.
Tanken er å vanne ut brygget med et par liter vann ihvertfall, men er i tvil om det er best å gjøre dette nå mens gjæring pågår (SG 1.021) eller etter gjæringen er helt ferdig. Vil tro det kan bli litt søtere hvis det vannes ut nå, da gjæringen muligens stopper litt tidligere.
Er det noen som har prøvd og har noen anbefalinger?
Takker og bukker for svar!
Men jeg er bekymret for at det ferdige ølet vil bli for bittert, da samme humlemengde ble brukt som for 25l. OG var 1.076, som er bare litt over oppskriften som sa .74.
ABV skal bli ca 7%. Litt lavere alkoholprosent er ingen stor ulempe, men ønsker ikke for kraftig humlesmak ala dobbel IPA.
Tanken er å vanne ut brygget med et par liter vann ihvertfall, men er i tvil om det er best å gjøre dette nå mens gjæring pågår (SG 1.021) eller etter gjæringen er helt ferdig. Vil tro det kan bli litt søtere hvis det vannes ut nå, da gjæringen muligens stopper litt tidligere.
Er det noen som har prøvd og har noen anbefalinger?
Takker og bukker for svar!