Bernts
Norbrygg-medlem
Da er årstiden for kölsh her igjen, og nå vil jeg prøve med vannjustering. Har noen av dere kölsh kanoner noen innspill?
4000 g pilsnermalt
235 g vienna
235 g hvetemalt
50 g halletauer mittelfruh 4,3% 60 min
15 g halletauer mittelfruh 4,3% 15 min
2565 kölsh gjær
2 g CaSO4 og 1 g CaCL2 pr 10 liter vann i meskevannet og skyllevannet.
Mesking på 65 `c i 60 min , mash out 78 `c
1 tablett protafloc og 1 tablett servomyces tilsatt siste 15 min.
Gjæring 13 grader i 4 dager så 16 grader i 10 dager..
Denne oppskriften har jeg laget mange ganger, så oppskriften, gjæringen og humle vet jeg funker. Men vil det ha noe for seg å justere vannet, og er i så tilfelle mengdene riktige??
Jeg bruker16 liter vann til mesking og skyller med ca 20 liter.( bruker Gahr-smith)
4000 g pilsnermalt
235 g vienna
235 g hvetemalt
50 g halletauer mittelfruh 4,3% 60 min
15 g halletauer mittelfruh 4,3% 15 min
2565 kölsh gjær
2 g CaSO4 og 1 g CaCL2 pr 10 liter vann i meskevannet og skyllevannet.
Mesking på 65 `c i 60 min , mash out 78 `c
1 tablett protafloc og 1 tablett servomyces tilsatt siste 15 min.
Gjæring 13 grader i 4 dager så 16 grader i 10 dager..
Denne oppskriften har jeg laget mange ganger, så oppskriften, gjæringen og humle vet jeg funker. Men vil det ha noe for seg å justere vannet, og er i så tilfelle mengdene riktige??
Jeg bruker16 liter vann til mesking og skyller med ca 20 liter.( bruker Gahr-smith)