Sukker? Mener du sukkerlake? Det vil jo ikke akkurat erstatte øl... Sukker (og vann) vil tynne ølet ut smaksmessig. Dette vil heller ikke kunne gjøre noe med oksidasjon. Når ølet først har blitt oksidert, forblir det oksidert.
Aktiv gjær vil fjerne noe oksygen, men langt fra alt. Og om ølet har vært utsatt for for mye luft vil ikke gjærwn hjelpe noe særlig.
Hvis du bruker sukker for å få igang CO2-produksjon må du sette på en gjærlås av et eller annet slag som slipper ut gass. Da bør man i så fall bruke en dry trap-type, hvis ikke vil CO2 over tid lekke ut og oksygen inn. Man får en god dry trap-gjærlås til BetterBottles.
Over tid, ja. Hvis man ikke tilfører CO2 kontinuerlig. Plasten er neppe oksygentett, og over tid vil ølet oksideres. Til oppbevaring i kort tid, er det neppe noe stort problem, men her er det snakk om langtidslagring med eiketerninger.
OK, takk for svar! Jeg bruker denne dingsen kun når jeg har ferdig brygg men ingen ledige fat. Føler det holder bra på trykket, men det har jo bare vært snakk om noen uker.
Men hvordan er dette med surøl da? Har inntrykk av at det da er vanlig å lagre det i opptil et år eller mer på gjæringsdunken. Bør man da vanne ut slik at tomrommet blir minimalt?
Jeg får vel gi meg, men siden jeg verken gidder å bruke tid eller penger på å styre med Corneliusfat i denne omgang så kommer jeg til å tilsette portvinsdynkete eiketerninger direkte i flaskene: Én terning pr flaske. Lagrer det i 3 mnd og siler innholdet ut i glasset ved servering.
Kommer tilbake med oppdatering på hvordan det gikk...forventer hvertfall at det ikke smaker oksidert!
Oppdatering: Som forventet smaker det ikke oksidert. Derimot er det et i overkant fremtredende eikepreg ettersom ølet har ligget på eiketerninger i 4 måneder nå and counting. Har fått gode tilbakemeldinger fra andre på ølet, men skulle gjerne sett at det var mer balansert. Ellers er det lite eller ingen smak fra portvin/spriten som terningene lå i. Kanskje jeg burde helt oppi en slump av vinen/spriten sammen med terningene for mer smak av det også.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.