Viktigheten av riktig gjæringstemp under hele gjæringen

Thorvald

Norbrygg-medlem
Jeg har litt mye som skal brygges om dagen, og kun ett gjæringsskap. Pleier å la ølet stå på gjærkar i 14 dager, men lurer på om det er noe i veien for å la det stå i skapet i en uke, for så å sette det i romtemperatur som nå er 22-24 grader den siste uken? Er ales som skal ha 19-20gr. Det meste av gjæringen er jo over, og det produseres ikke så mye varme i karet etter en uke.

Noen synspunkter?
RDWHAHB?
 
Riktig temperatur under gjæringen er viktigst mens stormgjæringen pågår. Så om du tar den periden i gjøringskapet og så tar det ut og lar den gjære seg ferdig i romtempratur så vil du skade øllet minst mulig.

Det og ta dem ut etter en uke er ikke noe problem. De fleste er jo ferdig gjæret på det tidspunktet og driver bare og rydder opp.
En del kunne du kanskje ha tatt ut allerede etter 3-4 dager.
 
Det kan faktisk være en fordel å øke temperaturen noe mot slutten av gjæringen.
Jeg ville flyttet dem ut av kjøleskapet når stormgjæringen avtar, og la dem gjære ferdig i romtemp.
 
Tilbake
Topp