Det siste bildet er tatt mot en husveggen. Det er tatt av humlekongler jeg har plukket plukket med meg.
De er ikke dyrket i hagen. Det er utrolig hvor tett de vokser på denne "strengen".
Jeg regner med at humlekoloniene er en overlevning fra klostertiden da det ble brygget friskt i distriktet,
men jeg vet det ikke. Noen som kjenner historien om hvor humlen kommer fra og hvlken type det kan være.
Bildene er tatt ett par år tilbake. Det er ikke like stor blomstring hvert år.
Jeg har lenge hatt lyst til å brygge et lokalt øl med lokal humle og malt,
får jeg det til skal jeg gi rapport.
(Mener å huske at Arild vant NM et år med norsk malt?)
Terje
PS
Jeg gikk inn på denne siden uten å logge meg på,
da kunne jeg ikke se noen bilder. Har dette med instillinger å gjøre,
eller må man være logget på for å få se hele informasjonen på forumet?
PS
Jeg gikk inn på denne siden uten å logge meg på,
da kunne jeg ikke se noen bilder. Har dette med instillinger å gjøre,
eller må man være logget på for å få se hele informasjonen på forumet?
Spurte min hageinteresserte mor om hun ville ta vare på noen humleplanter for meg om jeg plantet.
Men på gården var det humle fra før, som hun trodde kanskje hadde vært der siden gården ble bygget på 1800-tallet en gang.
Hadde vært morsomt å brukt denne i en øl til høsten.
Noen som vet hvilken humletype som var vanlig på denne tiden i trøndelag?
Hvilken type øl passer denne humla isåfall til?
Hvordan bruker man egenplukket humle, er det bare å gå ut i fra antall gram eller gjør de kommersielle aktørene noe annet når de omgjør humla til pellets?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.