Kjøpte et vinterølsett fra Olbrygging.no som ble liggende litt vel lenge før brygging... Får håpe at humlepelletsen tålte et par måneder i knyttede plastposer :ber:
Oppskrift:
2 Poser med 1,5 kilo flytende mørkt ekstrakt (3 kilo)
2 Poser humle, 1 x 60min kok og 1 x 15min kok
1 pose SAF-lager 11,5 gram (tørrgjær)
Jeg fulgte mer eller mindre oppskriften som fulgte med, men jeg kokte humlen i 6 liter vann, og tilsatte ekstrakt og siste humlepose i dette vannet etter 45 min og kokte i 15 min til. Etter koking tilsatte jeg 5 liter kalt vann som jeg hadde kokt på forhånd og bråkjølt i vasken med is, og satte "vørteren" i det samme isbadet.
På forhånd hadde jeg kokt og bråkjølt 13 liter med vann som jeg fylte i et sterilt gjøringskar. Når "vørteren" var ca. 20°C helte jeg dette opp i gjøringskaret og rørte godt med en steril stålsleiv.
I oppskriften stod det at gjøren skulle drysses rett i gjæringspannet, men jeg rehydrerte den i en halv liter med kokt vann (25 °C) i 15 min før pitching.
Gjøringsdunken lot jeg stå på kjøkkengulvet i romtemperatur til jeg hørte plopping i gjærlåsen (ca. 6 timer), så bar det i kjelleren som holder konstant temperatur nå på rundt 9 °C. Etter et døgn nå så plopper det ca. 1 gang hvert annet sekund.
Noen som føler for å være etterpåkloke :hoererikke:???
For ordens skyld, dette er mitt andre brygg. Forrige var et Muntons gold ølsett som ikke ble fantastisk (men vi kuttet ned på vannmengden, som resulterte i et veldig bittert/beskt øl)
Oppskrift:
2 Poser med 1,5 kilo flytende mørkt ekstrakt (3 kilo)
2 Poser humle, 1 x 60min kok og 1 x 15min kok
1 pose SAF-lager 11,5 gram (tørrgjær)
Jeg fulgte mer eller mindre oppskriften som fulgte med, men jeg kokte humlen i 6 liter vann, og tilsatte ekstrakt og siste humlepose i dette vannet etter 45 min og kokte i 15 min til. Etter koking tilsatte jeg 5 liter kalt vann som jeg hadde kokt på forhånd og bråkjølt i vasken med is, og satte "vørteren" i det samme isbadet.
På forhånd hadde jeg kokt og bråkjølt 13 liter med vann som jeg fylte i et sterilt gjøringskar. Når "vørteren" var ca. 20°C helte jeg dette opp i gjøringskaret og rørte godt med en steril stålsleiv.
I oppskriften stod det at gjøren skulle drysses rett i gjæringspannet, men jeg rehydrerte den i en halv liter med kokt vann (25 °C) i 15 min før pitching.
Gjøringsdunken lot jeg stå på kjøkkengulvet i romtemperatur til jeg hørte plopping i gjærlåsen (ca. 6 timer), så bar det i kjelleren som holder konstant temperatur nå på rundt 9 °C. Etter et døgn nå så plopper det ca. 1 gang hvert annet sekund.
Noen som føler for å være etterpåkloke :hoererikke:???
For ordens skyld, dette er mitt andre brygg. Forrige var et Muntons gold ølsett som ikke ble fantastisk (men vi kuttet ned på vannmengden, som resulterte i et veldig bittert/beskt øl)