Etter noen år med flasking begynner jeg å se meg litt lei, og tenker det kan være verdt å investere noen kroner for å forenkle prosessen litt.
Etter mesk, kok og gjæring sitter jeg vanligvis igjen med 50L øl klart til karbonering. Tanken min er at om jeg kjøper noen 50L bryggerifat så blir det 1 til 1 - plasseffektift, og de skal uansett nesten ikke flyttes på etter de er fylt. Karbonerer på 50L fat, og overfører deretter til 9L fat (Cornelius), som jeg har plass til et par stk av i kjøleskapet.
Alternativ til 50L bryggerifat blir jo da ganske mange 19L cornelius-fat, og jeg ser ikke helt poenget, da jeg ikke har ønske om tappetårn i stua - det skal uansett overføres fra "lagringsdunk" til 9L før servering.
Spørsmålet her er mest hva jeg trenger og hva det kommer på. Man får kjøpt ferdige sett for servering fra 9L-dunk vha sodastream, så det er forsåvidt enkelt, men jeg klarer ikke helt se for meg bryggeri-fatene, hvordan man overfører øl fra et system til et annet og sånne type ting? Kanskje noen kan hjelpe meg med en deleliste?
To spørsmål litt på siden:
1. Engangsfatene som pubene bruker - er de også på G-kobling? Det må da gå an å bruke de på nytt noen ganger før de kastes? Kanskje ikke til ting som lagres lenge (plast er jo ikke luft-tett), men sommerølen som uansett forsvinner innen 1 mnd kan like godt lagres på plast...
2. Er det noe å spare på å kjøpe ventiler, regulatorer, koblinger etc. utenlands? Uten å gå på kompromiss på kvaliteten på utstyret?
Etter mesk, kok og gjæring sitter jeg vanligvis igjen med 50L øl klart til karbonering. Tanken min er at om jeg kjøper noen 50L bryggerifat så blir det 1 til 1 - plasseffektift, og de skal uansett nesten ikke flyttes på etter de er fylt. Karbonerer på 50L fat, og overfører deretter til 9L fat (Cornelius), som jeg har plass til et par stk av i kjøleskapet.
Alternativ til 50L bryggerifat blir jo da ganske mange 19L cornelius-fat, og jeg ser ikke helt poenget, da jeg ikke har ønske om tappetårn i stua - det skal uansett overføres fra "lagringsdunk" til 9L før servering.
Spørsmålet her er mest hva jeg trenger og hva det kommer på. Man får kjøpt ferdige sett for servering fra 9L-dunk vha sodastream, så det er forsåvidt enkelt, men jeg klarer ikke helt se for meg bryggeri-fatene, hvordan man overfører øl fra et system til et annet og sånne type ting? Kanskje noen kan hjelpe meg med en deleliste?
To spørsmål litt på siden:
1. Engangsfatene som pubene bruker - er de også på G-kobling? Det må da gå an å bruke de på nytt noen ganger før de kastes? Kanskje ikke til ting som lagres lenge (plast er jo ikke luft-tett), men sommerølen som uansett forsvinner innen 1 mnd kan like godt lagres på plast...
2. Er det noe å spare på å kjøpe ventiler, regulatorer, koblinger etc. utenlands? Uten å gå på kompromiss på kvaliteten på utstyret?