Leho
Norbrygg-medlem
Lurte på å prøve meg på :
Oppskrift Wee heavy + scottish ale (party gyle)
6,0 kg pale ale malt
0,25 kg peated mal
0,5 kg melanoidin
0,25 kg roasted barley
0,25 kg brunt sukker
35,5 gr Northern Brewer 8% hele koketiden
42,5 g Fuggles 4% (alt. East Kent Goldings)
2. mesk: 2 kg pale ale malt, 9 l vann
Minste kok:
Ca 11l
Første avrenning
20 g NB
21 g Fuggles 30 min
Step by Step:
Kok 60 min., Tilføy Fuggles humle, kok ytterligere 30 min
Ser for meg å meske med den øverste delen i Bratbergen, mens jeg legger 2kg palemalt i en gryte og mesker den parallelt for bruk som skyllevann etterpå. Tenker å tappe av ca 11 L for separat kok for å lage wee heavy og så skylle til ca 25 l volum for en mer ordinær ale av resten.
sitter med Ægirs Gævle i glasset i skrivende stund og tenker at jeg ønsker noe som er litt bitrere og tørrere. Noen som tror jeg er på rett spor med oppskriften ovenfor?
Oppskrift Wee heavy + scottish ale (party gyle)
6,0 kg pale ale malt
0,25 kg peated mal
0,5 kg melanoidin
0,25 kg roasted barley
0,25 kg brunt sukker
35,5 gr Northern Brewer 8% hele koketiden
42,5 g Fuggles 4% (alt. East Kent Goldings)
2. mesk: 2 kg pale ale malt, 9 l vann
Minste kok:
Ca 11l
Første avrenning
20 g NB
21 g Fuggles 30 min
Step by Step:
Kok 60 min., Tilføy Fuggles humle, kok ytterligere 30 min
Ser for meg å meske med den øverste delen i Bratbergen, mens jeg legger 2kg palemalt i en gryte og mesker den parallelt for bruk som skyllevann etterpå. Tenker å tappe av ca 11 L for separat kok for å lage wee heavy og så skylle til ca 25 l volum for en mer ordinær ale av resten.
sitter med Ægirs Gævle i glasset i skrivende stund og tenker at jeg ønsker noe som er litt bitrere og tørrere. Noen som tror jeg er på rett spor med oppskriften ovenfor?