Hei,
Etter å ha smuglest som anonym på dette forumet i lengre tid har jeg endelig fått rotet meg til å brygge litt selv. De to foregående bryggene har gått greit, men vært rene ekstrakt (KIT) brygg og tenkte nå jeg skulle eskallere litt.
Tekte jeg skulle forsøke meg på en "American brown ale Gahr edition", men pysete som jeg er hadde jeg tenkt til å lage den som ekstrakt. Var en tur på min lokale selvbryggerbutikk her på lørdagen og ente da opp med å kjøpe en en 4 kg Weyermann Bavarian Dunkel, som skal inneholde Weyermann® Munich Malt Type I, Weyermann® CARAMUNICH® og Weyermann® Pilsner Malt i tillegg til humle og gjær (Wyeast 1156 eller noe sånt)
Her kommer 1000,- spørsmålet. Vil det ekstraktet dekke opp for det som i oppskriften til Gahr/Bryggselv.no http://www.bryggselv.no/products/americanbrownalegahredition heter carapils, crystal malt og brown malt slik at det jeg må kjøpe til tillegg er chocolate malt som kan steeps for å få noe som er innafor sånn typemessig? Har konvertert hele oppskriften til ekstrakt (hjemme), men slår meg at det vel blir feil å steepe alle de overnevnte malttyper dersom den alt finnes i ekstraktet?
ps. Forstår at det ikke vil bli helt likt oppskriften til Gahr/bryggselv.no ved å gjør det på denne måte, men er i læringsfase og så lenge det blir øl og opp i mot digg så er jeg fornøyd
pps. Ja jeg kunne ha mesket hele greia, men kjenner at jeg trenger ett par brygg til under beltestedet før jeg prøver meg på det.
Etter å ha smuglest som anonym på dette forumet i lengre tid har jeg endelig fått rotet meg til å brygge litt selv. De to foregående bryggene har gått greit, men vært rene ekstrakt (KIT) brygg og tenkte nå jeg skulle eskallere litt.
Tekte jeg skulle forsøke meg på en "American brown ale Gahr edition", men pysete som jeg er hadde jeg tenkt til å lage den som ekstrakt. Var en tur på min lokale selvbryggerbutikk her på lørdagen og ente da opp med å kjøpe en en 4 kg Weyermann Bavarian Dunkel, som skal inneholde Weyermann® Munich Malt Type I, Weyermann® CARAMUNICH® og Weyermann® Pilsner Malt i tillegg til humle og gjær (Wyeast 1156 eller noe sånt)
Her kommer 1000,- spørsmålet. Vil det ekstraktet dekke opp for det som i oppskriften til Gahr/Bryggselv.no http://www.bryggselv.no/products/americanbrownalegahredition heter carapils, crystal malt og brown malt slik at det jeg må kjøpe til tillegg er chocolate malt som kan steeps for å få noe som er innafor sånn typemessig? Har konvertert hele oppskriften til ekstrakt (hjemme), men slår meg at det vel blir feil å steepe alle de overnevnte malttyper dersom den alt finnes i ekstraktet?
ps. Forstår at det ikke vil bli helt likt oppskriften til Gahr/bryggselv.no ved å gjør det på denne måte, men er i læringsfase og så lenge det blir øl og opp i mot digg så er jeg fornøyd
pps. Ja jeg kunne ha mesket hele greia, men kjenner at jeg trenger ett par brygg til under beltestedet før jeg prøver meg på det.