Hei.
Sitter og diller litt med BB30en min og original kjøleren. Fant ut at jeg skulle lage en whirlpool arm for å få ned kjøletiden og et forsøk på å samle trub og humlerester så godt det lar seg gjøre i midten.
Må prøve å gjøre dette så billig som mulig da jeg har bestilt PID og STC, div rustfrikoblinger og jammen har ikke kjerringa fått nytt kjøleskap også så jeg kan bruke det gamle til gjæringsskap. :angel:
Så forsøker å benytte meg av den orignale kjøleren i stål som fulgte med, men lurte litt på hvilken lengde bør jeg ha på whirlpool røret? Jeg tester ett nå jeg bare bøyde til at et 10mm kobberrør jeg fant slengende, det er ca 10-15 cm under overflata. Er dette en grei plassering eller bør det ligge lengre ned mot bunnen?
Jeg har ikke gjort noe med uttaket i bunnen av kjelen så er vanlig "hull" ut til krana der.
Med dette test oppsettet så kjølte jeg ned 30l vann på 21,5 min fra 97° til 19°. Føler ikke helt det er raskt nok. Så kan jeg evt forbedre dette med whirlpool røret eller bør jeg ha ny kjøler i tillegg.
Bruker forøvrig BeerBrew pumpa også, er vel 7l i min på gjennomstrømning på den, men om jeg får det igjennom 10mm røret er en annen sak. Men ser vannet brukte ca 5 sek på en runde rundt.
Edit:
Legger inn et bilde av testen. Røret er forøvrig opp ned, da jeg ikke hadde en overgang
Sitter og diller litt med BB30en min og original kjøleren. Fant ut at jeg skulle lage en whirlpool arm for å få ned kjøletiden og et forsøk på å samle trub og humlerester så godt det lar seg gjøre i midten.
Må prøve å gjøre dette så billig som mulig da jeg har bestilt PID og STC, div rustfrikoblinger og jammen har ikke kjerringa fått nytt kjøleskap også så jeg kan bruke det gamle til gjæringsskap. :angel:
Så forsøker å benytte meg av den orignale kjøleren i stål som fulgte med, men lurte litt på hvilken lengde bør jeg ha på whirlpool røret? Jeg tester ett nå jeg bare bøyde til at et 10mm kobberrør jeg fant slengende, det er ca 10-15 cm under overflata. Er dette en grei plassering eller bør det ligge lengre ned mot bunnen?
Jeg har ikke gjort noe med uttaket i bunnen av kjelen så er vanlig "hull" ut til krana der.
Med dette test oppsettet så kjølte jeg ned 30l vann på 21,5 min fra 97° til 19°. Føler ikke helt det er raskt nok. Så kan jeg evt forbedre dette med whirlpool røret eller bør jeg ha ny kjøler i tillegg.
Bruker forøvrig BeerBrew pumpa også, er vel 7l i min på gjennomstrømning på den, men om jeg får det igjennom 10mm røret er en annen sak. Men ser vannet brukte ca 5 sek på en runde rundt.
Edit:
Legger inn et bilde av testen. Røret er forøvrig opp ned, da jeg ikke hadde en overgang