Wit - hvilken type sitrus skall?

Hei,

Ser at det er vanlig å bruke vanlig appelsinskall i tilsetningen sammen med korianderfrø, men det ser ut til at det typeriktige å tilsette er bitter appelsin (hentet fra http://www.beersmith.com/blog/2008/11/02/belgian-wit-recipes-–-white-beer-styles/):
"Spices play an important role in Wit.  Traditionally, Coriander and Bitter (Curaco) orange peel are used in small amounts at the end of the boil to add a bit of spice.  In some cases, small amounts of sweet (traditional) orange peel are also added, though sweet orange peel should not be a dominant flavor."

Ser at man får kjøpt tørket bitter appelsinskall en del bryggesteder, men det beste er vel å ha fersk? Tipper også at en del velassorterte fruktdisker har noe som kan brukes? Kanskje pomerans?

Forslag og tips?
 
P-I Knutsen skrev:
Hei,

Ser at det er vanlig å bruke vanlig appelsinskall i tilsetningen sammen med korianderfrø, men det ser ut til at det typeriktige å tilsette er bitter appelsin (hentet fra http://www.Beersmith.com/blog/2008/11/02/belgian-wit-recipes-–-white-beer-styles/):
"Spices play an important role in Wit. Traditionally, Coriander and Bitter (Curaco) orange peel are used in small amounts at the end of the boil to add a bit of spice. In some cases, small amounts of sweet (traditional) orange peel are also added, though sweet orange peel should not be a dominant flavor."

Ser at man får kjøpt tørket bitter appelsinskall en del bryggesteder, men det beste er vel å ha fersk? Tipper også at en del velassorterte fruktdisker har noe som kan brukes? Kanskje pomerans?

Forslag og tips?

Pomeranser er det samme som bitre (Curacao) appelsiner, så det kan du definitivt bruke. Bruk ferskt skall, skrell av det oransje laget med f.eks. en gulrotskreller eller riv det av med en rasp. Bruk 20-40 g til 20-25 liter om du bruker ferskt skall. Om du ikke finner pomeranser, kan du fint bruke vanlige appelsiner eller blodappelsiner. Mange hjemmebryggere blander også inn skall fra annen sitrusfrukt, her er det are å prøve seg frem. Lukt på frukten og bruk det du liker best, mulighetene er mange! Hva med en ugli-pomelo-sweetie wit?
 
Mener jeg har trengt rundt tre stykker for å få 40 g. Det er jo påske, så hvis du kjøper for mange er det i alle fall riktig tid å spise dem på...
 
Jeg bruker sitron, og fruen er godt fornøyd med det.
Til 25 liter river jeg det gule på to sitroner og lar det koke med i 5 minutt.
 
En appelsin gir ca 10-15 gram da, reger ikke med det skal være et problem å bli kvitt 2-3 appelsiner i påsken. ;)

Kanskje best å bruke økologiske appelsiner, siden det er det aller ytterste som blir brukt?
 
Hans-Martin skrev:
En appelsin gir ca 10-15 gram da, reger ikke med det skal være et problem å bli kvitt 2-3 appelsiner i påsken. ;)

Kanskje best å bruke økologiske appelsiner, siden det er det aller ytterste som blir brukt?

Ja, eller i det minste vaske dem godt før bruk.
 
Tilbake
Topp