Witbier vs. white IPA: koriander og appelsinskall

Stig Aa.

Norbrygg-medlem
Mårn.

Pimper opp en witbier-oppskrift til en White IPA og lurer på: bør man øke mengden koriander/appelsin når man har lagt til en god del humle? Til 32 liter kok har jeg tenkt 27 gram korianderfrø og 40 gram appelsinskall.

Noen erfaringer på dette?
 
Personlig foretrekker jeg å kutte mengden til null i en white IPA, men i ditt tilfelle hadde jeg beholdt den som den er.;)
 
Har brygget White IPA, eller "Off White IPA" da, siden jeg brukte sort pepper som viste seg å avgi mye farge. Interessant farge forøvrig, fin. Min er inspirert av Mike Murphy's sin og der er det normale mengder koreander og appelsin. Ble god den. Sitter med en i glasset nå, og tror ikke jeg ønsker mer korenader og appelsin. Det blir jo et annet øl, og jeg synes det balanserer greit nå. For mye av to andre dominerende smaker i tillegg til humla tror jeg ikke hadde gitt et løft.

Edit: Opsidaisy. Der var Gahr først og det er som regel fasit :) Men konklusjonen vel at det kanskje ikke er lurt øke da :)
 
Tilbake
Topp