Har brukt den to ganger. Første gang lagde jeg en av saisonene fra Gahr i artikkelen som ligger i medlemsseksjonen. Pitchet dekantert starter på rundt 20 grader og lot den stige til 24 over ca tre dager. Holdt den der til stormgjæringen var over og tok den gradvis ned til 20 eller deromkring. Ble knall øl av det i alle fall og jeg skal brygge samme i ganske nær fremtid siden lageret er tomt.
Andrimne Saison (versjon 2)22,5 liter (21 liter ferdig øl)
OG: 1061
FG: 1007
IBU: 35 (Noonan)
3,5 kg Global pilsnermalt, 3 EBC
500 g Global münchenermalt, 25 EBC
500 g Thomas Fawcett hvetemalt, 4 EBC
100 g Global crystal malt, 120 EBC
400 g farin
40 g East Kent Goldings, pellets, 5,3 % AA, 60 min.
30 g Fuggles, pellets, 4 % AA, 15 min.
30 g Fuggles, pellets, 4 % 2 min.
1 tab Protafloc, 15 min.
½ ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP566 Saison II gjærstarter
Mesket på 64 grader, husker ikke om jeg mesket ut på 78 eller ikke. Tilsatte sukkeret som tykk lake etter stromgjæringen, men oppskriften sier med en gang så det går sikker fint det ogå - er ikke snakk om enorme mengder farin uansett. Gjæren skummer ikke voldsomt, jeg hadde i 30 liters spann og det var god plass.
Andre gang var Nøgne Ø India Saison. Ble fullt drikkandes men ikke like god som den første synest jeg. Hadde litt mindre kontroll på gjæringstempen siden skapet var opptatt med noe annet, men hadde ganske bra styring vha STC-1000 og en varmeovn på et lite rom.