Ærede brygfolk.
Jeg hart forstået at WLP002 er den samme gær som 1318 London Ale Yeast III - som igen er husdyr hos Espen på Kinn.
Under ølferstivalen i høst sagde Espen at det var en eminent 'tophauster'.
Jeg ved ikke jeg... min WLP002 flokkulerer så kraftigt at når den synker til bunds i gæringskaret kan det registreres på seismografen i Bergen.
Da bliver det så som så med tophøsting.
Så nu lurer jeg på om:
a) WLP002 ikke er 1318 London Ale Yeast III alligevel
b) Espen har smagt så meget af sin øl at han uvidende drev med inverteret tophøstning
c) jeg gør noget andet forkert...
Jeg har i øvrigt noteret mig at en nogen WLP002 brugere anbefaler at skvulpe gæringskaret for at resuspendere det sedimenterede gær hvis gæringen stopper op.
Sidstendels funderer jeg på om det ikke ville været lidt fint om hver gærtype havde sin egen streng...
Rasmus
Jeg hart forstået at WLP002 er den samme gær som 1318 London Ale Yeast III - som igen er husdyr hos Espen på Kinn.
Under ølferstivalen i høst sagde Espen at det var en eminent 'tophauster'.
Jeg ved ikke jeg... min WLP002 flokkulerer så kraftigt at når den synker til bunds i gæringskaret kan det registreres på seismografen i Bergen.
Da bliver det så som så med tophøsting.
Så nu lurer jeg på om:
a) WLP002 ikke er 1318 London Ale Yeast III alligevel
b) Espen har smagt så meget af sin øl at han uvidende drev med inverteret tophøstning
c) jeg gør noget andet forkert...
Jeg har i øvrigt noteret mig at en nogen WLP002 brugere anbefaler at skvulpe gæringskaret for at resuspendere det sedimenterede gær hvis gæringen stopper op.
Sidstendels funderer jeg på om det ikke ville været lidt fint om hver gærtype havde sin egen streng...
Rasmus