Brygget en havrestout på torsdag med en OG på 1054. Mesket på 65 grader. Pitchet en 1,3 Liter aktiv starter med 1 rør blodfersk WLP002 (02.01-13), noe som var litt i overkant av det Mr Malty regnet ut.
Temperaturen i vørteren var 21-22 grader da jeg pitchet og bøtta ble satt på et rom med 18 grader.
3 tmer senere var det voldsom aktivitet i gjærlåsen og slik holdt den på i halvannet døgn. Nå litt over 2 døgn senere er det lite aktiviet. Temperaturen i rommet var nede i 15 grader mens jeg var på jobb i dag (jævlig kaldt på Skedsmo i dag).
Skal selvsagt la denne stå i 10-12 dager til men kan gjæren ha vært så rask med stormgjæring? Og bør jeg heve temperaturen i rommet en del for å unngå diacetyl?
Lignende erfaringer eller innspill?
Temperaturen i vørteren var 21-22 grader da jeg pitchet og bøtta ble satt på et rom med 18 grader.
3 tmer senere var det voldsom aktivitet i gjærlåsen og slik holdt den på i halvannet døgn. Nå litt over 2 døgn senere er det lite aktiviet. Temperaturen i rommet var nede i 15 grader mens jeg var på jobb i dag (jævlig kaldt på Skedsmo i dag).
Skal selvsagt la denne stå i 10-12 dager til men kan gjæren ha vært så rask med stormgjæring? Og bør jeg heve temperaturen i rommet en del for å unngå diacetyl?
Lignende erfaringer eller innspill?