Hei!
Førstkommende mandag skal jeg brygge 2x IPA 20-litersbatcher. Disse skal drikkes 15 dager senere.
Ble anbefalt på bryggselv å benytte WLP090 da denne gjærer ut på 4-6 dager, slik at jeg kan tørrhumle på dag 3 (produsert nok alkohol til å motvirke infeksjon) og coldcrashe på dag 6-7....
Har satt en 2 liters starter nå i dag og tenkte å sette den i kjøleskap sent søndag kveld. Da får den ca 12t i kjøleskap før den skal pitches, noe jeg har hørt er nok da denne flokkulerer veldig bra.
Men... Har også lest at mange har utfordringer knyttet til Diacetyl med denne gjæren...? Tenkte å gjære den på 18C, men bør jeg kanskje ha en sakte temperaturstiging til 20C i løpet av de første 5 dagene for å motvirke dette?
Eller bør jeg gjære på 18C til stormgjæringa er over, og deretter gå opp til 21C i f.eks. 4 dager?
Eller bør jeg bare gjære på 18C hele forløpet?
Setter pris på alle innspill!
Førstkommende mandag skal jeg brygge 2x IPA 20-litersbatcher. Disse skal drikkes 15 dager senere.
Ble anbefalt på bryggselv å benytte WLP090 da denne gjærer ut på 4-6 dager, slik at jeg kan tørrhumle på dag 3 (produsert nok alkohol til å motvirke infeksjon) og coldcrashe på dag 6-7....
Har satt en 2 liters starter nå i dag og tenkte å sette den i kjøleskap sent søndag kveld. Da får den ca 12t i kjøleskap før den skal pitches, noe jeg har hørt er nok da denne flokkulerer veldig bra.
Men... Har også lest at mange har utfordringer knyttet til Diacetyl med denne gjæren...? Tenkte å gjære den på 18C, men bør jeg kanskje ha en sakte temperaturstiging til 20C i løpet av de første 5 dagene for å motvirke dette?
Eller bør jeg gjære på 18C til stormgjæringa er over, og deretter gå opp til 21C i f.eks. 4 dager?
Eller bør jeg bare gjære på 18C hele forløpet?
Setter pris på alle innspill!