Jeg har faktisk aldri prøvd denne gjæren før. Det går lang tid mellom hver gang jeg brygger amerikanske øltyper, og da har det stort sett blitt wlp001 eller wlp007 (på nedre del av temperaturskalaen). Wlp001 synes jeg er en direkte sjelløs og kjedelig gjær, men jeg skjønner hvorfor den er så mye brukt. Det er litt som en solid Toyota Avensis, dønn solid aldri noe tull, men kanskje ikke det som får følelesene i sving.
Fruen er imidlertid fra Nord-Amerika, og vil ha APA og IPA på fat. for min egen del kunne jeg ha tenkt meg å få litt mer karakter fra gjæren enn det wlp001 har. Er det noen som har prøvd 1272 på litt varmere temperatur? Jeg tenker å starte med en romtemperatur på 19-20C. Dessverre har jeg ikke utstyr for direkte måling av temperatur i gjæringskaret.
Fruen er imidlertid fra Nord-Amerika, og vil ha APA og IPA på fat. for min egen del kunne jeg ha tenkt meg å få litt mer karakter fra gjæren enn det wlp001 har. Er det noen som har prøvd 1272 på litt varmere temperatur? Jeg tenker å starte med en romtemperatur på 19-20C. Dessverre har jeg ikke utstyr for direkte måling av temperatur i gjæringskaret.