Hei,
Jeg gikk for en falskbunn og er veldig fornøyd med det. Du har rett, hvis du har én kjele må alt tappes ut av denne for å fjerne falskbunn (du kan feks tappe det over i et gjæringskar for mellomlagring som nevnt over, eller ha to kjeler. Har du pumpe er det ganske enkelt å bruke denne for å pumpe det over i kjelen igjen før du skal koke.
Hei. Jeg skal skaffe meg falskbunn. Jeg brygger med BIAB-metoden og har kun en kjele.
Når du tapper vørteren over til gjæringskaret for mellomlagring, tapper du fra krana (sett at falskbunn er montert over krana) eller bruker du hevert?
Jeg regner med man trenger en form for filter på falskbunnen, siden de små hullene vil slippe gjennom finkvernet godsaker fra maltposen
Er det nødvendig å tappe kjelen for å få ut falskbunnen? Kan det være en idè å feste en hyssing til falskbunnen slik at du bare drar den opp når meskingen er ferdig?