Vestkast - en norsk podcast om øl og ølbrygging!

Velkommen til episode 22: "Alt du trenger å vite om mjød (og litt til)!" Dette er episoden for deg som vil lære mer om mjød og hvordan det lages. Norges første mjøderi (som har tatt navnet «Mjøderiet"...) har nettopp sett dagens lys i Bergen og vi tok med oss Benjamin Ellingsen Løndal og Stian Krog i studio for å utforske honning, mjød og mjødbrygging.
Du finner oss på vestkast.no eller Itunes.
Vestkast er sponset av Vestbrygg.no og Pingvinen. Denne episoden er spilt inn og redigert i Spacekraft Studio, og er laget av Rolv All Grain Bergesen.
 
Velkommen til episode 22: "Alt du trenger å vite om mjød (og litt til)!" Dette er episoden for deg som vil lære mer om mjød og hvordan det lages. Norges første mjøderi (som har tatt navnet «Mjøderiet"...) har nettopp sett dagens lys i Bergen og vi tok med oss Benjamin Ellingsen Løndal og Stian Krog i studio for å utforske honning, mjød og mjødbrygging.
Du finner oss på vestkast.no eller Itunes.
Vestkast er sponset av Vestbrygg.no og Pingvinen. Denne episoden er spilt inn og redigert i Spacekraft Studio, og er laget av Rolv All Grain Bergesen.
Fett, er halvveis gjennom episoden. Den eneste mjøden jeg har smakt, var Stian sin ifjor. Har to stk til gjæring nå, og har begynt å høre på GotMead sitt podcast. Er dette et symptom på en forverring av bryggeproblemet?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Fett, er halvveis gjennom episoden. Den eneste mjøden jeg har smakt, var Stian sin ifjor. Har to stk til gjæring nå, og har begynt å høre på GotMead sitt podcast. Er dette et symptom på en forverring av bryggeproblemet?
Jepp. Jeg anbefaler å oppsøke Doktor RDWHAHB snarest.
 
Jaaa!! *knapp klapp klapp* for den siste episoden om mjød. Morsom, informativ og inspirerende! Håper jeg får rasket med meg en flaske på et eventuelt slipp på polet. Dette står jeg gjerne lenge i kø for å få tak i! :D
 
Velkommen til episode 23! Sammen med Sammy Myklebust tar vi for oss årets ølbøker. Vi tar selvsagt også en prat med 5 ølbokforfattere.

Årets julegavetips: «Brygg mer øl» (Skistad, Sæthre, Eick), «Damer og Øl» (Uhlen, Hummelvoll, Larsen), «Gårdsøl» (Lars Marius Garshol), «Ølguiden» (Knut Albert Solem), «Den Norske Ølboka» (Jørn Idar Almås Kvig).

Vestkast er støttet av Vestbrygg og Pingvinen. Innspilt og redigert i Spacekraft Studio. Gjest er Sammy Myklebust. Denne episoden er laget av Rolv Bergesen.

Du finner oss på vestkast.no eller Itunes.

Husk å lik oss på Facebook og Twitter, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev!
 
2016 avsluttes med en passe dose julemix. Fra vår hovedsponsor kommer Birger Storaas, som snakker om trender og utvikling innen hjemmebrygging. Bryggerpresentasjoner 8 er med Richard Bull fra svenske Beerbliotek (og er den raskeste hittil). Jan Egil Gundersen fra Jan Egil’s Ølblogg snakker om ølfestivaler i 2017. Bryggerpresentasjoner 9 er med Rune Birkeland fra Lysefjorden Mikrobryggeri, og han snakker mye om humle. Takk for ølåret 2016, vi sees og høres i 2017!!

Vestkast er sponset av Vestbrygg og Pingvinen, Spacekraft studio står for det tekniske, Rolv Bergesen har laget denne episoden.
Husk; følg oss på Facebook og Twitter!
 
Episode 25 er her!
Velkommen til Maltepisoden del 1! Vår favorittnerd Ingrid Elisabeth Skistad greier ut om malt & mesking, til glede for både ferske og mer rutinerte ølentusiaster. Charlotte Reksten Daae (Bergen Ølfestival) og Jens Eikeset (7Fjell Bryggeri) avslører hva som står bak forkortelsen BCBF, og Per Øyvind Arnesen (Norbrygg) forteller deg alt du trenger å vite om NM i hjemmebrygging.

Sponset av Vestbrygg, Pingvinen og Bergen Craft Beer Fest, lyden er ved Spacekraft Studio, episoden er laget av Rolv Bergesen.
 
Artig episode. Men, svaret på hvor lenge man skal meske / jod-test synes jeg dessverre var litt manglende. Hun svarte bare på hvordan man kan se at konverteringen er ferdig, men nevnte ikke noe om enzymatiske prosesser som skjer etter konvertering, og at lengre mesk ikke er nødvendig. "90 min er overkill".
 
Artig episode. Men, svaret på hvor lenge man skal meske / jod-test synes jeg dessverre var litt manglende. Hun svarte bare på hvordan man kan se at konverteringen er ferdig, men nevnte ikke noe om enzymatiske prosesser som skjer etter konvertering, og at lengre mesk ikke er nødvendig. "90 min er overkill".

Reagerte på det samme. Ellers var det temmelig basic. Jeg hadde ventet meg noe morsommere om malten, og er ikke helt enig i at den delen var så artig. De andre delene var mer spennende. Skulle gjerne vært på den festivalen - men det blir nok vanskelig.

Men det kommer jo en episode to. Og det er vel drøyt å vente at alt skal treffe alle hele tida.
 
Syntes hu dama var litt artig ."Fjerne-tilhenger-ase". Det var ganske basic ja, men greit forklart for de som ikke vet det, men det er jo selvsagt mye mer å ta tak i og. Men en grei førstespisode om malt og enzymer.
 
Velkommentil episode 26: Vårtegn! Vi snakker med verdens største engelskspråklige Youtube-ølblogger, Simon Martin. Godt I Glasset stikker hodet innom og prater om løst og fast fra ølverden. Stefan Williams Hansen fra Haandbryggeriet snakker om Haandfestivalen og om nytt fra bryggeriet. Fra Sandnes har vi med Stian Bru som ikke er Sur & Bitter, tvert i mot! Tilslutt drar vi til Trondheim og lar Frode Krogstad forteller deg alt du trenger å vi om årets Hjemmebryggerhelg.

http://spacekraft.no/vestkast/vestkast-episode-26-vartegn/


Vestkast er trofast sponset av Vestbrygg, Pingvinen og Bergen Craft Beer Fest. Innspilt og redigert i Spacekraft Studio, denne episoden er laget av Rolv Bergesen.
 
Tilbake
Topp