kanskje den ikke var så god
Vestkast sine podcaster er alltid interessant å lytte til. [emoji106][emoji481]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hva skjedde med 7fjell og ska sin havre-ipa btw? Noen som har smakt denne eller har den gått meg hus forbi?
Drittprogram!Jeg har hørt gjennom episoden. Med tungt hjerte. Sendte inn øl til konkuransen, men ble ikke nevnt en eneste gang i drittprogrammet...
Hurra for @bjartenataas forresten. Godt jobba. Del gjerne oppskrift/gjær/gjæringsforløp.
Litt utradisjonell bryggenatt/dag, ville teste ut reduksjon av hot side oxidation, men vet ikke om det hadde noe å si. Tilsatte sukker etter stormgjæring, 85% pilsmalt. Mesket utendørs i gjæringsbøtte, derfor litt frem og tilbake.Jeg har hørt gjennom episoden. Med tungt hjerte. Sendte inn øl til konkuransen, men ble ikke nevnt en eneste gang i drittprogrammet...
Hurra for @bjartenataas forresten. Godt jobba. Del gjerne oppskrift/gjær/gjæringsforløp.
Som poesi!!Litt utradisjonell bryggenatt/dag, ville teste ut reduksjon av hot side oxidation, men vet ikke om det hadde noe å si. Tilsatte sukker etter stormgjæring, 85% pilsmalt. Mesket utendørs i gjæringsbøtte, derfor litt frem og tilbake.
Etter dette ble temperatur økt til 25 grader (WLP550) og så redusert til 6 grader, og så tilsatt en starter med WLP838, for å dytte ut oksygenet som ble sugd inn under kjølingen.
21.30 Forberedelse
22.30 Oppvarming av meskevann, tilsatte 5ml melkesyre
23.00 Tilsatte 6g Gypsum og 3g CaCl
23.20 Oppkok
23.25 Kjøler ned.
23.30 Skrudde av vannet på 70.
23.35 Tilsatte 4 camden-tabletter
23.40 Ved 66 grader, overførte med hevert til utsiden av meskepose i gjæringsbøtte til ca 60 grader. Dekket til med dyner.
00.15 Tok forsiktig ut vørter i kjele, litt CO2 underveis, varmet opp til 70 grader.
00.30 Tok dette tilbake i bøtten, og hev oppi en liter kokende vann. Traff 68 grader, greit nok.
00.35 Målte pH på 5,4. Bra.
01.35 Tok ut 8 liter, kokte.
01.45 Tilbake
02.00 Tok ut all væske, hadde 18 liter skyllevann i.
02.40 Ferdig med å skylle, måtte varme opp 10 liter vann fra dusjen, med 1 camden tablett løst opp, men brukte ikke alt. Det kom noe korn inn i kjelen. Trakket så på termometeret, målte også SG 1020 på en eller annen temperatur.
03.55 Oppkok.
04.00 Tilsatte 20 gram Magnum. Må ha et langt svakt kok, så slå ned komfyren og gikk og la meg.
06.00 Tilsatte 10 gram Northern Brewer.
06.10 Tilsatte 10 gram Premiant.
06.20 Hadde oppi en kapsel servomyces, og kobberkjøler.
06.30 Tilsatte 20ml Biersol og startet nedkjøling.
07.00 Rørte forsiktig rundt med sleiv for whitlpool-effekt.
07.30 Overførte til bøtte for å unngå oksygen. Dekanterte gjærstarteren, helte oppi, og tilførte 90 sekunder med oksygen på lav flyt. Velger å teste ut påstander om oksidering skjer umiddelbart, og skal kun skje rett etter pitching. Vørteren var på 19 grader, satt regulator på 17. Endte opp med OG 1065.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Åja, så det var ikke værre enn det?Litt utradisjonell bryggenatt/dag, ville teste ut reduksjon av hot side oxidation, men vet ikke om det hadde noe å si. Tilsatte sukker etter stormgjæring, 85% pilsmalt. Mesket utendørs i gjæringsbøtte, derfor litt frem og tilbake.
Etter dette ble temperatur økt til 25 grader (WLP550) og så redusert til 6 grader, og så tilsatt en starter med WLP838, for å dytte ut oksygenet som ble sugd inn under kjølingen.
21.30 Forberedelse
22.30 Oppvarming av meskevann, tilsatte 5ml melkesyre
23.00 Tilsatte 6g Gypsum og 3g CaCl
23.20 Oppkok
23.25 Kjøler ned.
23.30 Skrudde av vannet på 70.
23.35 Tilsatte 4 camden-tabletter
23.40 Ved 66 grader, overførte med hevert til utsiden av meskepose i gjæringsbøtte til ca 60 grader. Dekket til med dyner.
00.15 Tok forsiktig ut vørter i kjele, litt CO2 underveis, varmet opp til 70 grader.
00.30 Tok dette tilbake i bøtten, og hev oppi en liter kokende vann. Traff 68 grader, greit nok.
00.35 Målte pH på 5,4. Bra.
01.35 Tok ut 8 liter, kokte.
01.45 Tilbake
02.00 Tok ut all væske, hadde 18 liter skyllevann i.
02.40 Ferdig med å skylle, måtte varme opp 10 liter vann fra dusjen, med 1 camden tablett løst opp, men brukte ikke alt. Det kom noe korn inn i kjelen. Trakket så på termometeret, målte også SG 1020 på en eller annen temperatur.
03.55 Oppkok.
04.00 Tilsatte 20 gram Magnum. Må ha et langt svakt kok, så slå ned komfyren og gikk og la meg.
06.00 Tilsatte 10 gram Northern Brewer.
06.10 Tilsatte 10 gram Premiant.
06.20 Hadde oppi en kapsel servomyces, og kobberkjøler.
06.30 Tilsatte 20ml Biersol og startet nedkjøling.
07.00 Rørte forsiktig rundt med sleiv for whitlpool-effekt.
07.30 Overførte til bøtte for å unngå oksygen. Dekanterte gjærstarteren, helte oppi, og tilførte 90 sekunder med oksygen på lav flyt. Velger å teste ut påstander om oksidering skjer umiddelbart, og skal kun skje rett etter pitching. Vørteren var på 19 grader, satt regulator på 17. Endte opp med OG 1065.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Joda, maltsammensetning og humleskjema stod der, men tallene som manglet erSom poesi!!
Dvs: Fin opplevelse av å lese det, men forstår ingenting.
Fikk i alle fall ikke mer informasjon om oppskrift/gjær/gjæringsforløp.....
Heller mangel på tid, nesten så jeg skulle ønske jeg var arbeidsløs.Interessant lesing! Og at det brygges om natta er for å unngå at sollys ødelegger antar jeg
Jepp, vi er inne i en god stim.Episodene produseres i raskt tempo nå
Fett, er halvveis gjennom episoden. Den eneste mjøden jeg har smakt, var Stian sin ifjor. Har to stk til gjæring nå, og har begynt å høre på GotMead sitt podcast. Er dette et symptom på en forverring av bryggeproblemet?Velkommen til episode 22: "Alt du trenger å vite om mjød (og litt til)!" Dette er episoden for deg som vil lære mer om mjød og hvordan det lages. Norges første mjøderi (som har tatt navnet «Mjøderiet"...) har nettopp sett dagens lys i Bergen og vi tok med oss Benjamin Ellingsen Løndal og Stian Krog i studio for å utforske honning, mjød og mjødbrygging.
Du finner oss på vestkast.no eller Itunes.
Vestkast er sponset av Vestbrygg.no og Pingvinen. Denne episoden er spilt inn og redigert i Spacekraft Studio, og er laget av Rolv All Grain Bergesen.
Jepp. Jeg anbefaler å oppsøke Doktor RDWHAHB snarest.Fett, er halvveis gjennom episoden. Den eneste mjøden jeg har smakt, var Stian sin ifjor. Har to stk til gjæring nå, og har begynt å høre på GotMead sitt podcast. Er dette et symptom på en forverring av bryggeproblemet?