Vestkast - en norsk podcast om øl og ølbrygging!

Episode 15 er servert! Sammen med Guru Gahr dykker vi i belgiske klosterøl og brygger dubbel. Jan Egil's Ølblogg stikker også innom.

Vil du få ølet ditt vurdert av Gahr Smith-Gahrsen? Vi utlyser en liten bryggekonkurranse, der Gahr vurderer innsendte øl og sponsorene våre bidrar med premier. Frist er 15.september 2016. Påmelding og info; send mail til vestkast@gmail.com

Minner om denne bryggekonkurransen:

Det konkureres i klassene
*10 B Lys sterk belgisk ale
*11 A Belgisk dubbel
*11 B Mørk sterk belgisk ale

Det kåres 1 vinner i hver klasse, i tillegg til 1 ”Best In Show”.

*Frist: 15. september 2016

Innsendte bidrag vurderes av Gahr Smith-Gahrsen (7Fjell), Birger Storås (Vestbrygg), Rolv Bergesen (Vestkast) og en eller flere Norbryggsertifiserte dommere.

Premier fra Vestkast sine sponsorer.

Send en mail til vestkast@gmail.com for påmelding og flere oppysninger.
 
Episode 17 er servert! Denne gang handler det om humle, og vi har med oss Stan Hieronymus, forfatter av viktige ølbøker som "Brew like a monk", "Brewing with wheat" og ikke minst bibelen "For the love of hops".
Sponset av Vestbrygg.no og Pingvinen, redigert i Spacekraft Studio. Denne episoden er laget av Rolv Bergesen.

På Itunes eller her: http://spacekraft.no/vestkast/

Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter!
 
Der kom jaggu episode 18 også! Bryggerpresentasjoner 5 & 6. Christoffer Krzywinski fra Bergens ferskeste og minste bryggeri (Ekangesmuget) snakker om sitt analoge bryggverk og oppskriften på burgerøl, Jan Tore Oskal (Aja Bryggeri) snakker om sin pasjon for belgisk øl og belgisk gjær.

Sponset av Vestbrygg og Pingvinen, innspilt og redigert i Spacekraft studio, episoden er laget av Rolv Bergesen.
 
Der kom jaggu episode 18 også! Bryggerpresentasjoner 5 & 6. Christoffer Krzywinski fra Bergens ferskeste og minste bryggeri (Ekangesmuget) snakker om sitt analoge bryggverk og oppskriften på burgerøl, Jan Tore Oskal (Aja Bryggeri) snakker om sin pasjon for belgisk øl og belgisk gjær.

Sponset av Vestbrygg og Pingvinen, innspilt og redigert i Spacekraft studio, episoden er laget av Rolv Bergesen.

Har du lyst til å prøve deg på Ekangersmugets "Burger Bajer", spesialdesignet for å matche din favorittburger? Her er oppskriften:
80% Maris Otter, 18% Crystal 60L, 2% brunt sukker. Singel Infusion, 67 grader. 60 min kok.
60 min: Cascade 10 IBU. 30 min: Cascade og Chinook 20 IBU. 5 min: Cascade 2g/l.
OG ca 1.050, FG ca 1.012. Gjær WLP001 (event. US-05). 19 grader. Enkelt & greit!
 
Episode 19 er lagt ut! Det serveres et langt intervju med bokaktuelle, engasjerende og kunnskapsrike Lars Marius Garshol, om bl.a. gårdsøl, tradisjonbrygging og kveik. Siste halvdel av denne episoden er et opptak av foredraget Lars Marius holdt under Bergen Ølfestival 2016, med tittelen "Gjærens Historie".
Veskast er sponset av Vestbrygg.no og Pingvinen. Spacekraft står for teknikken, og denne episoden er laget av Rolv All Grain Bergesen.

Du finner oss på Itunes eller her: http://spacekraft.no/vestkast
 
Har ikke fått hørt episoden ennå, men begge hadde svært interesante foredrag på Bergen Ølfestival. Råøl/kveik er notert på listen over ting som må brygges.
 
Har ikke fått hørt den ennå, men er fylt av et behov for å erklære en stor takk for Vestkast generelt. Vi som flasker ølet vårt, har rik anledning til å lytte, og du rekker et par episoder på godt over hundre liter, spredt på flere brygg.

Jeg er ikke særlig glad i sterkt belgisk øl, men nå har jeg, etter å ha hørt på Gahr, fått en voldom lyst til å brygge en dubbel:). Vet ikke om jeg tør høre på den siste episoden nå:p. Hvor skal dette ende? Egentlig skulle jeg helst ha brygget en robust porter.
 
Enig! Den hittil klart beste episoden. (Selv om jeg har hørt episoden om gjær fire ganger) Norges desidert beste podcast om øl.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Tilbake
Topp