Nylig innhold av ADale

  1. ADale

    Hva er egentlig best temperatur for pitching av gjær?

    ja..Det var det jeg mente. Hvorfor er rehydrering så mye høyere, mon tro? Gjæren trives jo best på lavere temp?
  2. ADale

    Hva er egentlig best temperatur for pitching av gjær?

    Er det alltid rundt 30 grader? Hvorfor er temp endel høyere enn gjæringstemperaturen?
  3. ADale

    Lagring av fat i rom temperatur

    Betryggende å høre. Avhenger jo helt sikkert med øltype. IPA tåler kanskje ikke det så bra. Den er jo best fersk.
  4. ADale

    Lagring av fat i rom temperatur

    Ja. Men ønsker likevel vite hvor lenge det kan stå etter karbonering.
  5. ADale

    Lagring av fat i rom temperatur

    Butikk øl kan jo stå lenge i rom temperatur, men mitt inntrykk er at dette ikke gjelder for hjemmebrygg. Hvor lenge kan et fat stå i rom temperatur uten å ta nevneverdig skade? Det er fullt i kjøleskapet, så jeg måtte ta ut et fat med Ale (Farmhouse Ale).
  6. ADale

    Mango, tørrhumle, Cold crash og lukket overføring etterpå

    Ja, bruker helt vanlig Black to Black slange (samme som brukes til picnic kran). Ble ferdig isted. Men nå får jeg ikke av plast topp, selv om alt trykk er utlignet? Hvor kommer undertrykket fra?
  7. ADale

    Mango, tørrhumle, Cold crash og lukket overføring etterpå

    Ja nå er dagen her og jeg overfører med mot trykk for første gang, men det går veldig sakte, mye saktere enn jeg kunne tenke meg. Hjelper heller ikke å slippe opp til 50kPa på fatet jeg fyller til. Tipper dette vil ta ca 30 min før jeg er ferdig. Er det noe som kan være feil? Jeg startet med 1,2...
  8. ADale

    Mango, tørrhumle, Cold crash og lukket overføring etterpå

    Var ikke 2 5 bar veldig nær katastrofe? Trodde tanken tålte maks 2 bar? Jeg slapp ut for mye i går (leste av psi skala), så nå er det bare 10psi der. Er det ok? Det ligger vel likevel et lite teppe av CO2 over væsken som hindrer O2 inn?
  9. ADale

    Mango, tørrhumle, Cold crash og lukket overføring etterpå

    ja. Jeg skal også tilkoble gass etterpå. Skal bare følge med fremover, og mulig jeg dropper å lukke den neste gang og heller vente til cold crash med å lukke det.
  10. ADale

    Mango, tørrhumle, Cold crash og lukket overføring etterpå

    ok, men jeg har egentlig forberedt den for cold crashing til søndag. Men når jeg tenker etter, så bør jeg vel egentlig passe på at trykket er over 1 atmosfære eller 1,2 bar for sikkerhetsskyld, for å unngå O2 inn i tanken? Men dette haster vel ikke før jeg skal coldcrashe, tenker jeg. Men det...
  11. ADale

    Mango, tørrhumle, Cold crash og lukket overføring etterpå

    Forresten, trykket økte til 1,2 bar i natt, så jeg slapp litt ut med spundling ventil. Er det riktig måte, eller burde jeg bruke nødventilen. Eller trenger jeg ikke tenke på det? Har stått 8 dager nå.
  12. ADale

    Mango, tørrhumle, Cold crash og lukket overføring etterpå

    ok, er ikke den. Tror det er tynt.Takk.
  13. ADale

    Mango, tørrhumle, Cold crash og lukket overføring etterpå

    ja, og siden dette var første gangen, har jeg ikke trykk på gjæringsdunken nå. Trenger altså ikke røre inn humle eller ekstrakt?
  14. ADale

    Mango, tørrhumle, Cold crash og lukket overføring etterpå

    Lager Mango IPA. Bør jeg røre inn dette ekstraktet eller holder det med naturlig diffusjon? Samme spørsmål med siste tørrhumling, og om jeg trenger å bruke humleposer for tørrhumling? Eller er disse ment bare for humle tilførsel unde koking? Leser litt ulikt om cold crash. Er 2 døgn på 2 grader...
Topp