Nylig innhold av Alvorligtalt

  1. A

    Maltmølle til leie?

    Om du fortsatt ikke har fått svar, kan du jo spørre gutta på Maltmons (www.maltmons.no) som ligger på Furnes i Ringsaker. For egen malt tar de 5 kroner kiloen for knusing.
  2. A

    Maltmons for Mjøsbryggere!

    Gutta på Furnes tilbyr det meste av det du trenger for å brygge. Det er glitrende at noen har tatt seg bryet å starte en slik forretning. I tillegg til et godt utvalg (om enn ikke like stort som i Osloområdet), yter de god service. For meg som brygger av og til, skal jeg drive på nokså lenge før...
  3. A

    Ølbar i sentrum av Hamar

    Håper puben lykkes. Spørsmålet er om markedet er stort nok i Hamar.
  4. A

    Fellesbestilling av Malt ved Mjøsområdet.

    Bare et spørsmål fra en amatørbrygger i Brumunddal: Når dere får malten i sekker, er den ikke da uknust? Knuser dere malten selv?
  5. A

    Etterlysning - oppskrift overgjæret juleøl

    Takk for forslaget. Dette skal jeg vurdere nærmere. Hvis jeg skal ha 30 liter ferdig øl, hvor mange kilo malt trenger jeg tilsammen da, og hvor mye trenger jeg av hvert slag humle? Du må gjerne foreslå meskeskjema og kokeskjema.
  6. A

    Etterlysning - oppskrift overgjæret juleøl

    Kan noen hjelpe meg å finne en god oppskrift på Juleøl som ikke krever undergjæring? Jeg tenker meg noe i retning av julebokkøl eller tradisjonelt juleøl. Jeg foretrekker også tørrgjær. Forslag mottas med takk.
  7. A

    Hirsemalt til brygging av glutenfritt øl

    Etter det jeg forstår, er bokhvete best som tilsettingsmalt, dvs at man bruker mellom 5 og 20 pst.
  8. A

    Hirsemalt til brygging av glutenfritt øl

    Jeg har forsøkt å få tak i hirsemalt til brygging av glutenfritt øl. Er det noen som vet om det er mulig å få tak i i Norge, og i så fall hvor?
  9. A

    Kjøling av vørter - i kokekaret eller gjærkaret?

    Kan kanskje gjøre som jeg faktisk gjorde: først kjøle ned i BB60 og deretter i gjeringskaret. Med hensyn til 25 liter vørter og kjøler som gikk helt ned: har du BB60 eller BB30. Det skal sies at produksjonen ble vesentlig mindre enn de stipulerte 25 literne, til tross for at jeg brukte 27 liter...
  10. A

    Glutenfritt øl

    På Bryggeland har de nå tatt inn maltet bokhvete. Etterhvert som jeg høster erfaringer med ordinær ølproduksjon, er målet å starte produksjon av glutenfritt øl. Jeg ser at andre har nevnt nettstedet http://www.glutenfreehomebrewing.org/. Etter det jeg kan se, er hirse det som kanskje gir best...
  11. A

    Kjøling av vørter - i kokekaret eller gjærkaret?

    I dag prøvde jeg for først gang BB60v2. Det var morsomt og lærerikt. Jeg støtte på ett problem. Dette er greia. For å starte forsiktig, brukte jeg kun halvparten av kapasiteten. Det jeg ikke tenkte på, var at kjøleren dermed bare stakk halvt ned. Konsekvensen var at kjølingen tok svært så lang...
  12. A

    Glutenfritt øl

    Hei! Jeg har ennå ikke startet å brygge øl, men vil starte så snart jeg har fått utstyret jeg har bestilt. En viktig motivasjon for å teste ut dette er at min kone har cøliaki. Det jeg lurer på er om det er mulig å lage godt, glutenfritt øl. Blant råvarene som ofte nevnes er hirse/millet (i...
  13. A

    Beer Brew 60 og demonstrasjon på youtube eller produsentens hjemmeside

    Takk for det. Gleder meg til å studere dette nærmere. Takk for tipset om skylling. Jeg skal se nærmere på det.
  14. A

    Beer Brew 60 og demonstrasjon på youtube eller produsentens hjemmeside

    Regner med at den følger med når får den i starten av mars. Har bestilt og betalt, men ikke fått den levert enda. Prøver i mellomtiden å skaffe kunnskap.
Tilbake
Topp