Nylig innhold av amatøren

  1. A

    Lag rimelig Cider. Tilbud på eplejuice.

    22L eplecider frå FirstPrice sett på slurry av Wyeast1318 London III i dag. Kva humle har folk god erfaring med i knusktørr eplecider?
  2. A

    Bryggertabber

    Tok det eg hadde for handa; ei måleskei frå kjøkkenet.
  3. A

    Bryggertabber

    Karbonerte i dag flasker med 7-8 ml sukker per liter, ikkje 7-8 gram per liter. Det går seg vel til.
  4. A

    Bryggaren sin skriftetråd - tilgje meg for eg har synda!

    Herre, fader, du nådige; tilgje meg. Eg hev kjøpt ei billeg bryggemaskin.
  5. A

    Øl fra butikk/vinmonopol med feil

    Så hjelpsamt som eit monopol kan vera.
  6. A

    Bryggaren sin skriftetråd - tilgje meg for eg har synda!

    Tilgje meg fader, eg er vorten øltyrst. Eg har heller brukt 300 daler på hansaøl, enn å kjøpa meg sjølve råvarer og bryggja saupøl sjølv. Anno domini me pecuniam.
  7. A

    Øl fra butikk/vinmonopol med feil

    Og likevel går produktet rett ut på marknaden, tilsynelatande utan særleg internkontroll. Det oppsummerar diverre store delar av dei norske mikrobryggeria i dag. Medan dei rørar i mesken, pøsar ut produkt og drit i kundane sine, så står dei der og slår seg på brystet medan dei trur dei er betre...
  8. A

    Bryggaren sin skriftetråd - tilgje meg for eg har synda!

    Eg har slutta å måle gravity, jamfør tidlegare skrifteinnlegg.
  9. A

    Bryggaren sin skriftetråd - tilgje meg for eg har synda!

    Fader, tilgje mine synder. I dag skylte eg med kaldt vatn berre for å spare 10-15 minuttar. Og kva får eg igjen? Jau, det doble i skjærselden. Uee!
  10. A

    Maksimal tid på gjæringsfat?

    Det går nok bra.
  11. A

    Bryggaren sin skriftetråd - tilgje meg for eg har synda!

    Dimitte me quia peccavi! Den siste pale alen min vart berre meska i 30 min og kokt i 30 min. Ein time spart. Skamma tynger meg no. Ein time spart - for kva anna enn DME-mistanke grunna bekreftelsessyndromet?! Brulosophy leiar meg inn i freistinga. Far, tilgje meg, for eg har synda.
  12. A

    Brett IPA på 35 grader?? Krise??

    Du har brett i gjæringskaret ditt -- og du er bekymra over temperaturen? ;-)
  13. A

    Mørk Kölsch

    Det kan skuldast kokinga og koketida di, altså karamelisering av vørter under koking.
  14. A

    WLP002-spørsmål

    Eg har flaska wlp002 etter 1,5 veker. Den raske gjæringa tilseier at ein ikkje slavisk treng følgje dei tilrådde 2 vekene.
  15. A

    Brygge på mask?

    Er det nokon som har forsøkt å brygge på masken? Dette vart ofte gjort i hine hårde dagar for å få meir ut av malten. Kalla tynnøl eller etterpårenn. Ser for meg at ein må halvere vassmengda, og tek gjerne imot innspel.
Tilbake
Topp