Nylig innhold av AMelbye

  1. AMelbye

    Pastry Stout?

    skjønner - jeg melder meg på. Pastry stout er godt - det får bli en 50L av hver (den norske og den utenlandske som var postet tidligere) og prøve litt forskjellige tilsetninger i første omgang. Og tynn stout er noe drit, så ekstra havre høres ut som en god idé, Bryren! Kjøpes essensene på...
  2. AMelbye

    Pastry Stout?

    Hei, ser denne tråden stoppet opp for et halvt år siden - er noen av dere klare til å konkludere litt eller å dele eller en "god" oppskrift jeg kan få se litt på? :) Jeg så linkene lenger opp altså, men jeg lurer på hva dere har kommet frem til :)
  3. AMelbye

    Vurderer fat - og har noen spørsmål

    Etter noen år med flasking begynner jeg å se meg litt lei, og tenker det kan være verdt å investere noen kroner for å forenkle prosessen litt. Etter mesk, kok og gjæring sitter jeg vanligvis igjen med 50L øl klart til karbonering. Tanken min er at om jeg kjøper noen 50L bryggerifat så blir det...
  4. AMelbye

    Bryggelokale i Oslo

    Man må nok ut av Oslo for å finne et lokale til en fornuftig pris. Jeg spiller selv i band, og det er ikke mange kvadratmetrene du får for 4500kr pr mnd. Om du i tillegg vil ha avtrekk, fler enn én strømkurs, pluss vann og avløp for en overkommelig pris... Ja, da tror jeg du må ut på landet...
  5. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    bøttenne settes pent på hylla når de ikke er i bruk - ikke i hverandre. nå står alt som er flasket til karbonering ved romtemperatur, så vi får vel se en form for resultat om et par uker. Jeg har ikke mulighet til å øke temperaturen ytterligere, da neste to gjæringskar står og cold-crasher og...
  6. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    Jeg bruker plastspann til det aller meste. Det blir i såfall ganske mange spann som må skiftes ut... 6-7X 30L og 2X 60L... Så lenge de taes vare på og ikke ripes opp inni bør de vel kunne vare ganske lenge mener nå jeg... Det gjenstår bare å se nå om dette gikk bra eller ikke. Har fått de første...
  7. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    ok, jeg har aldri kokt sukkerlaken mer enn et par minutter... Men dette problemet har oppstått etter hvert. Om problemet var at sukkerlaken ikke var kokt lenge nok burde jeg hatt dette problemet siden dag1... Flasket en batch i dag (og kokte sukkerlaken litt lenger enn jeg pleier, kanskje...
  8. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    Jeg bruker så mye sukker som kalkulatoren anbefaler til typen øl jeg har laget. Legger meg stort sett i nedre enden av skalaen, da alt annet betyr eksplosjoner
  9. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    Skjønner. Vel, alt jeg kan gjøre nå er å få resten reint og håpe at ølen ikke allerede er ødelagt... Tar starsan diastaticus? hva med chemipro oxi? Jeg tror jeg brukte sistenevnte på alle gjæringskarene denne gangen, siden starten på problemet ca sammenfalt med at jeg byttet fra chemipro til...
  10. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    hmm, jeg har gjenger både høyt og lavt på kokeren... Alt av kraner er i metall, så det burde jo hjelpe litt, men likevel. Håper virkelig ikke infeksjonen starter allerede der. Inntrykket mitt er at dritten har blitt tilført i flaskeprosessen. Kan ikke si det helt sikkert, men jeg håper virkelig...
  11. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    Det kan definitivt være noe hissig diastaticus. På øl med OG over 1.070ish gir jeg dem et par uker ekstra og måler litt under veis :) Jeg pleier også å gi de fleste øl et lite temperaturløft på slutten. Plukke fra hverandre alt som sitter i kokekjelen? Går ut ifra at du mener å plukke fra...
  12. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    ja, dette har skjedd uavhengig av gjærstamme. Jeg har brukt mye forskjellig og har som vane at jeg lar de fleste øl stå minst 3 uker til gjæring. De bør være ferdig da... En grunn til at jeg tenker infeksjon er at jeg hadde en pils som smakte helt fortreffelig i et par uker. Når jeg tenkte at...
  13. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    ok, jeg har lest at man gjerbe setter en noe lavere temp pga at ølen trekker til seg noe CO2 fra headpace under cold crash, men det er nok uansett ikke det som er problemet i mitt tilfelle. Det ville i såfall gitt underkarbonert øl, og problemet mitt er det motsatte
  14. AMelbye

    Flasking - rengjøring og beregning av CO2-mengde

    Jeg har over lengre tid hatt problemer med at ølet jeg lager veldig ofte blir overkarbonert. Jeg har ikke vært veldig nøye på måling av FG og jeg kan ikke utelukke infeksjon. Skal nå til å tappe 225L øl over på flasker, og tenker da at denne gangen skal jeg faen meg for en gangs skyld få øl jeg...
  15. AMelbye

    Plastboks som rommer ølkasse, hvor kjøper jeg det?

    Kult, takk for tips! 250kr pr boks er jo i øvre ende av skalaen, men hvis det betyr at de ikke sprekker opp etter hvert (slik de gjennomsiktige vanligvis gjør) er det lett verdt det :)
Tilbake
Topp