Nylig innhold av Andrimner

  1. A

    Pumpa sviktet midt under brygg

    Hei, Jeg er midt i koking av 150 liter pils på en B150, og det ser ut til at pumpa akkurat gav seg. Hva nå? Vørteren kan jeg alltids øse over i gjæringstanken, men jeg får jo da ikke kjørt gjennom kjølespiralen. Ser da ikke helt hvordan jeg skal få kjølt dette ned. Eneste alternativet jeg ser...
  2. A

    Oppbevaring av Malt

    Hadde passet supert hvis den ikke var akkurat 1 cm for lang til skapet jeg skal ha den i :p Jeg må nok belage meg på å ha flere bokser uansett, det er sjelden jeg har akkurat 25 kg av basismalten.
  3. A

    Oppbevaring av Malt

    Jeg gjenoppliver denne igjen. Er ute etter en god lagringsløsning for malten. Ser det har vært flere forslag i tråden, men det ser ut til å være utgåtte produkt. Men jeg kom over dette...
  4. A

    Braumeister 20 liter - her gikk det galt - forslag til rengjøring

    Jeg opplever fra tid til annen at pumpen min også blokker seg, og det som pleier å hjelpe da er å stoppe den helt og så starte den igjen et par ganger.
  5. A

    Fatvasker

    Hei, Jeg er på utkikk etter en ny fatvasker. Så langt har jeg brukt en SS Brewtech Kegwassher, men den er jeg helt UTROLIG misfornøyd med. Hovedproblemet er at det er umulig å feste CIP-kula på en måte som gjør at den sitter fast, så plutselig «skytes» den av under vask, og så står pumpa og...
  6. A

    Gress/jordaktig smak

    For å fortsette monologen, så ser dette ut til å ha handlet om nettopp modning for min del. Usmaken dukket opp igjen når jeg kom et stykke ned i det andre fatet (bruker flyteball), og når jeg byttet til fatet som opprinnelig hadde usmak, så var den borte der.
  7. A

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hvis det er fra fat med stigerør så skal det vel kanskje lå seg gjøre å demontere stigerøret og montere flyteball? Litt verre hvis det er en ventil som leverer fra bunn, da kreves det litt mer akrobatikk for å få til det.
  8. A

    Gress/jordaktig smak

    Denne smaken slutter ikke å forundre meg. Nå satte jeg meg ned for å prøve et annet fat fra den samme batchen. Der kjenner jeg ikke usmaken. I den grad den er der i det hele tatt, så er den mye mer avdempet. Det kan være dette rett og slett handler om modning.
  9. A

    Gress/jordaktig smak

    Jeg tar gjerne imot innspill :) Jeg flasker ikke, men jeg har jo en oxebar jeg kan sende/levere til noen som er villig til å prøve.
  10. A

    Gress/jordaktig smak

    Nordstrand i Oslo
  11. A

    Gress/jordaktig smak

    Det er helt utenkelig. Malten ble kjøpt og levert noen dager før brygging. Har aldri opplevd problemer med det før, selv med malt som har vært laget mange måneder lengre.
  12. A

    Gress/jordaktig smak

    Jeg hiver meg på denne. Jeg har brygget flere batcher av Holmentoppens Preussen pilsner (https://recipe.brewfather.app/OtT0QewFxSc34Lge7HPbg3s6w0lTgS). Jeg har brukt 0,78 g/l Magnum 13 % som bitterhumle med 60 min koketid, 1,19 g/l Hersbrucker 2 % med 15 min koketid, og så 1,19 g/l med...
  13. A

    HAR DU EN BREWTUBER I DEG?

    Jeg husker min aller første bryggedag. Jeg hadde kjøpt meg en Brewtools B80, som for så vidt har bra dokumentasjon på supportsidene, men de er ikke akkurat skrevet for nybegynnere. Så etter litt googling fant jeg en video på youtube hvor TheNextBatch prøvde nettopp en B80 hos Bryggselv (i Bærum...
  14. A

    Høy utgjæring.

    Jeg pleier å holde malten inne i huset frem til det er klart for brygging, men det jeg mener er at jeg måtte over det strike tempen sier også. Så hvis Brewfather beregnet for eksempel 72 grader strike for 66 graders mesking, så varmet jeg til 75, og holdt 68 - 69 gjennom meskinga.
  15. A

    Høy utgjæring.

    Det var ganske åpenbart i mitt tilfelle, ihvertfall - jeg må både sette strike temp høyere enn oppskriften sier, og så vedlikeholde det gjennom hele mesken for at temperaturen faktisk skal bli riktig. Så har jeg akkurat oppgradert bryggeriet til større maskin hvor jeg brygger de samme mengdene...
Tilbake
Topp