Braumeister 20 liter - her gikk det galt - forslag til rengjøring

Jeg har selv 2 Speidler (20- og 50L) og støtter Finn Berger i at Kaustisk er noe som fungerer for meg. Selv rengjør jeg mine sånn 1-2 ggr. årlig med stoffet.

Speidel sitt system gjør røring i mesken unødvendig så lenge en holder seg innenfor maltmengdene de er beregnet for. Ved brygging av store øl som f.eks. imperial stout kan det dog være gunstig å pause meskingen, løsne litt på vingemutteren og rotere maltrøret en 1/4 omdreining et par ganger i løpet av meskingen. Dette er dog mest for å unngå kanalisering i mesken.
Rotere maltrøret...pokker det var smart. Takk for tips
 
Hei, er nybegynner og det gikk skikkelig galt ifm. siste brygging. Vet ikke helt hva som skjedde, kanskje brukte jeg for mye malt, men resultatet ble i alle fall at jeg fikk en god del malt mellom maltrør og beholder ifm. at jeg skulle røre i malten under meskeprosessen. Jeg hadde lest et sted at dette kunne være lurt for å få bedre utbytte. Men uansett så gikk det litt tid før jeg oppdaget at pumpa hadde stoppet(blokkert av malt), og da var det ikke annet å gjøre enn å avbryte meskingen og starte rengjøring. Selve beholderen og pumpen var lett å rengjøre. Beholderen ble raskt blank og fin, men varmespiralen inne i beholderen var det verre med. Denne er stedvis misfarget/oksydert? av et brunt/svart belegg(pga. at malt har ligget en stund mot røret og blitt oppvarmet/brent?). Belegget er veldig tynt, men vanskelig eller omtrent umulig å få vekk. Ser nærmest ut som spiralen har fått et slags oksydskikt. Er det noen som har et forslag til hvordan spiralen kan rengjøres? Eller betyr det ikke noe at den er litt misfarget?

Jeg opplever fra tid til annen at pumpen min også blokker seg, og det som pleier å hjelpe da er å stoppe den helt og så starte den igjen et par ganger.
 
Tilbake
Topp