Nylig innhold av ANordal

  1. A

    Max karboneringstemperatur

    Sist gang jeg flaskekarbonerte gjorde jeg det på 30 c i 3 dager. Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  2. A

    Sterkere cider?

    Bruk noen liter mindre med vann. Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  3. A

    Platekjøler for pils

    Du kan jo kjøle fra 18 til pitchtemp i kjøleskapet og pitche når tempen har gått ned. Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  4. A

    Hvordan tynner jeg ut brygget etter gjæring?

    beersmith har vel verktøy for dette? Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  5. A

    Blow Off

    Hvor ofte det plopper er ikke indikasjon på så veldig mye. Ser det ferdig ut? Da er det gjerne nettopp det, ferdig. For å være sikker på at det ferdig, må du måle OG. Er OG lik etter tre dager så er det ferdig. Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  6. A

    Tørrhumle, antall dager

    Svarer er vel å brygge idag, tørrhumle når stormgjæringen har gitt seg, flaske så nær opp til avreise som mulig, og drikke nykarbonert ipa når du kommer hjem Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  7. A

    Falsk bunn på BB30

    For å slippe å løfte røret da? Eller en annen god grunn? Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  8. A

    WLP007

    Jupp. Kok 5 l vann med 160g sukker. Kjøl ned og stikk om til dunk. Stikk om øl til sukkerlaken. Ha på flasker. Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  9. A

    WLP007

    Kan sikkert kombinere med sukkerlakekoking. Altså koke 5 l vann med ca 160g sukker. Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  10. A

    WLP007

    Hevert høres ut som riktig verktøy. Beersmith for idings/android har gode kalkiser her. Om du tilsetter 5 l vann, vil du ta ned OG fra 1.078 til ca 1.063. FG vil gå ned til 1.012 og du får en abv på 6.7%. Sånn passe syns jeg Jeg ville ha kokt vannet en stund, ca 15 min, for å fjerne oksygen...
  11. A

    speidel for nybegynner

    Samme hva du bruker til å lage vørter. Gjæringen som er viktig Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  12. A

    Omstikking

    Støtter forrige taler. Vent til flaskedag! Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  13. A

    fersking med lite brygg

    Eller tilsette ved kokeslutt. Da får du en kickstart på kjølingen og:) Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
  14. A

    fersking med lite brygg

    Hver enkelt må vel ta hensyn til sitt eget vann. Men såvidt jeg vet så er vel springvann i norge å anse som ett næringsmiddel. (Gadd ikke å google, så arrester meg gjerne). Så om ikke en potent gjærstamme tar overhånd om du vanner ut vørteren din med vann fra springen, så ville jeg nok vurdert å...
  15. A

    fersking med lite brygg

    Hehe...da har jeg hatt en del griseflaks, uten at jeg begynner å spille lotto av den grunn;) Jeg har gjort dette mange ganger, uten usmaker jeg tilskriver infeksjon. Du har kanskje gjort det samme med motsatt konklusjon? Som sagt er det å koke en sikkerhetsforanstaltning man kan ta, som jeg...
Tilbake
Topp