Hvor ofte det plopper er ikke indikasjon på så veldig mye. Ser det ferdig ut? Da er det gjerne nettopp det, ferdig. For å være sikker på at det ferdig, må du måle OG. Er OG lik etter tre dager så er det ferdig.
Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
Svarer er vel å brygge idag, tørrhumle når stormgjæringen har gitt seg, flaske så nær opp til avreise som mulig, og drikke nykarbonert ipa når du kommer hjem
Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
Hevert høres ut som riktig verktøy. Beersmith for idings/android har gode kalkiser her. Om du tilsetter 5 l vann, vil du ta ned OG fra 1.078 til ca 1.063. FG vil gå ned til 1.012 og du får en abv på 6.7%. Sånn passe syns jeg Jeg ville ha kokt vannet en stund, ca 15 min, for å fjerne oksygen...
Hver enkelt må vel ta hensyn til sitt eget vann. Men såvidt jeg vet så er vel springvann i norge å anse som ett næringsmiddel. (Gadd ikke å google, så arrester meg gjerne). Så om ikke en potent gjærstamme tar overhånd om du vanner ut vørteren din med vann fra springen, så ville jeg nok vurdert å...
Hehe...da har jeg hatt en del griseflaks, uten at jeg begynner å spille lotto av den grunn;)
Jeg har gjort dette mange ganger, uten usmaker jeg tilskriver infeksjon. Du har kanskje gjort det samme med motsatt konklusjon? Som sagt er det å koke en sikkerhetsforanstaltning man kan ta, som jeg...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.