Nylig innhold av bjornea

  1. B

    DMS - finnes det?

    Kan denne smaken som er i mange industripils komme av pasteurisering? Det berre slo meg at mykje industriøl blir pasteurisert. Denne oppvarminga må jo gjere noko med smaken på ølet?
  2. B

    Juleøl?

    Har brygga julefred med 028 og det vart veldig bra. Vart ikkje for tørr. Har ikkje notatane mine framfor meg men meiner den enda opp på 1,017-18. Har brukt den på andre wee-heavy oppskrifter med godt resultat og.
  3. B

    WLP051. Fikk feil gjær av butikken.

    Har vel starta på 18 og auka gradvis til 20 etter nokre dagar meiner eg.
  4. B

    WLP051. Fikk feil gjær av butikken.

    Har brukt 051 nokre gonger og har ikkje merka noko til svovel i ferdig øl iallefall. Har brukt den i både IPA og APA. Fekk forresten litt frå Ægir ein gong som eg brukte i ein blonde ale med godt resultat. Gjærar nok litt mindre ut enn WLP001/Us-05.
  5. B

    Kegland kegerator series x med 4 kraner

    Kan vere lurt å gå opp på slangelengde. Eg har 3m lengde på 4 mm diameter på min series X. Det går fint. Har Nukatap kranar utan flow control.
  6. B

    Vossakveik starter ikke?

    Brukte Gjernes i ein APA i fjor. Det tok nesten to døgn før den kom i gang på 34 grader og då var den som ein rakett
  7. B

    Skylle & Nedkjøling

    Ja eg brukar drill til eg har nådd ønska temperatur.
  8. B

    Skylle & Nedkjøling

    Har ikkje prøvd sous vide til nedkjøling/WP, men det er heilt topp til oppvarming av skyllevatn. Til nedkjøling av vørter brukar eg drill og Grainfather whirlpool & aeration paddle med kjølespiral. Det fungerer også veldig bra.
  9. B

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Det ser ut som at eg endeleg har fått til Kölsch utan fruktpreg med WLP029. Smakte på den etter kun to døgn på fat i dag. Det var ikkje fruktigheit å spore. Det eg gjorde forskjellig frå tidlegare forsøk var eigentleg mengde gjær. Steppa opp gjærstartar. Først 2,5 l, så ny startar på 4,5 l med...
  10. B

    Brygging med kveik - erfaringer?

    Oppdatering: No gjærar det som berre det:)
  11. B

    Brygging med kveik - erfaringer?

    Trur den var hausta i slutten av november. Det var ein kompis som bestilte på Kveik- kjøp/salg gruppa på Facebook.
  12. B

    Brygging med kveik - erfaringer?

    Brygga ein APA med Gjernes kveik i går kveld. Lagde ein ørliten starter med to boksar vørterøl då røyret (3-4 ml) hadde lege i kjøleskapet i ca 5 veker. Fekk litt bange anelsar då det fortsatt lukta vørterøl av starteren etter to døgn. Litt søtt smakte den og men det skumma veldig kraftig når...
  13. B

    Acetaldehyd i pils

    Takk for konstruktive tilbakemeldingar. Eg prøver Bårdd sitt råd om å sette ølet på 10 grader nokre veker for å sjå om gjæren kan fikse det. Ellers så skal eg prøve meir gjær neste gong. Tippar det er der problemet ligg. mvh Bjørn Erik
  14. B

    Acetaldehyd i pils

    Har brygga pils 4 gonger og kvar gong har eg fått kraftig smak/lukt av eple som eg reknar med er acetaldehyd. Problemet er at eg ikkje klarar å finne ut kva som er feil i prosessen min. Alle gongene har eg brukt 3 pakkar 34/70 på 25 l vørter. Eg har rehydrert kvar gong på ca 23 grader. Mellom...
Tilbake
Topp