Du sier smaken er ok. Liker du ølet? Passe tørt/søtt? Vil du drikke 25 liter av det?
Hvis det er ja på alle, så tenker jeg du bare flasker, drikker ølet og la livet gå videre.
US05 og Nottingham vil sannsynligvis gjære ølet ned noen poeng til. Følg prosedyren beskrevet av andre.
Hvis pumpen roterer feil vei, så kan du bare bytte om to av fasene. Slå av strømmen før du kobler. Sjekk med måleinstrument at strømmen er borte hvis du har et tilgjengelig.
Du trenger jevn partikkelstørrelse basert på hvilken bryggemetode du har. Beste er å oppsøke noen med kaffekvern, hvis du kjenner noen.
Alternativt hele bønner i gjæringskaret. Du får en annen smak da, enn ved brygget kaffe. Minner mer om kaldbrygget.
Du lagrer bønnene best i fryseren hvis...
Justere pH og bruk av mineraler er prikken over i-en. Bruk heller tiden på å bli komfortable med bryggeprosessen.
Justering av pH er ikke så komplisert. Ofte 150-200 gram surmalt per 20 liter for lyse øl. Ved bruk av bryggeprogram, så er det lett å finne mengden du trenger.
Det enkleste er å matche søtt mot søtt. Hvis ølet skal driikes med søte kaker, såt vil noe som er litt søtligere være enklere å matche. Typisk porter, barly wine osv.
Det å treffe med essenser er ikke enkelt og vil lett smake kunstig. Men hver sin lyst.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.