Nylig innhold av DagD

  1. DagD

    Medlemskap.

    Mulig jeg er rotekoppen her, men mener å ha betalt medlemskap for 2014, ikke vært for mye på forumet i år, men registrerer at jeg ikke står oppført som medlem. stemmer dette? Ikke så nøye med 2014 i grunn siden det året snart er forbi, men vil gjerne ha faktura for 2015 når den tid kommer.
  2. DagD

    Blichmann Beergun

    Takk for gode tips:-) Da blir det beergun med påfølgende forbannelse om jeg ikke får dreisen på det:-)
  3. DagD

    Hvordan få av etiketter på Nøgne Ø flasker

    Det kommer fremdeles forslag til denne ja, har vært ute av forumet en stund nå og overraskes ikke. Tommel opp for en evigvarende tråd. Ler forresten fremdeles fem min etter jeg så videoen til Signal...
  4. DagD

    Blichmann Beergun

    Hallo medbryggere. Jeg brygger en del, og er for lenge siden gått over til fat og tappekran, men innimellom skulle man gjerne hatt seg noen flasker til å gi bort osv. Julen er jo en slik anledning. Jeg er drittlei av flaskevaskin og korking og ikke minst tapping og priming. Kan en beergun være...
  5. DagD

    Etiketter

    Hei alle medbryggere. Nå er tiden kommet for å brygge noen ales som ikke skal på fat, men på flaske for å kunne gis bort til venner og familie i julepåskjønnelser. Tidligere har jeg brukt labelizer.com tror jeg det het til å lage etiketter, men nå har jeg lyst til å løfte det et lite hakk. Jeg...
  6. DagD

    Høste gjær

    Tja, ser ut som stormgjæringen gikk litt fortere enn forventet og hele kaken er gått til bunns, får følge litt bedre med neste gang slik at jeg ikke går glipp av godsakene, det var forøvrig en 007 som ble brukt. Takker uansett for innspill, godt at jeg ikke tok sjansen på å dumpe guggen i...
  7. DagD

    Høste gjær

    Hallo Bryggere. Jeg skulle i dag topphøste gjær fra en IPA, etter tips fra en ansatt på Kinn fikk jeg vite at de høster etter fire dager. I dag da jeg skulle høste var det bare et tynt lag med skum på toppen, og en del gugge rundt randen. Jeg tok både skummet og guggen. Dette står nå i...
  8. DagD

    Forslag til tilsetninger til apa/ipa

    Har forsøkt meg på en chilliporter en gang og den ble ikke så værst, vet ikke hvordan det vil funke i en lysere øl, forestiller meg at det ikke nødvendigvis blir så bra. Bringebær hørtes spennende ut, kan jo hende det funker bra, ville kokt dem opp med litt vann, avkjølt og tilsatt dem etter...
  9. DagD

    Gjæringstemperatur (tørrgjær)

    Jeg har med hell gjæret flere IPA på ca 15 C med us-05 og det har vært vellykket. Ganske humlete øl er derimot ganske tilgivende når det gjelder smak. Går jo an å flytte karet til et varmere sted de siste dagene for å få skikkelig utgjæring.
  10. DagD

    Merkelig gjærkake.

    JA, den var lav, men jeg har sjekket økslevekten. Kom i skade for å meske på ganske lav temp, og stoler ikke helt på termometeret så regner med det var mye gjærbart sukker der. Eventuelt infisert, men det smaker ikke slik så vidt meg bekjent. Skal også legge til at ølet lå på 13-14 grader ved...
  11. DagD

    Merkelig gjærkake.

    Takk for svar. FG var på 1.007 over to dager så regner med den er utgjæret. Den smakte i grunnen ganske godt også. Var bare litt pussig med en 2 cm tykk skikkelig kake på toppen. Regner med dette ikke er uvanlig siden flere har opplevd dette. No worries then!
  12. DagD

    Merkelig gjærkake.

    Tappet i går to brygg på fat. En IPA og en havrestout. IPA'en var super, men stouten... Der lå hele gjærkaken og fløt på toppen. Den var gjæret med s-05. Greit nok at det er overgjæret øl, men hos meg har gjærkaken alltid gått til bunns etter 14 dager. Noen som har opplevd det samme? Kan det...
  13. DagD

    Litt hjelp til en Belgisk Dobbel

    Takker for svar så langt, jeg er åpen for det meste siden jeg ikke har noen erfaring med belgiske øl utenom wit. Setter pris på konkrete forslag som Drechsler kom med, men er åpen for enklere maltsammensetninger også dersom det er noen som har forslag her også. Skal sjekke ut den boken.
  14. DagD

    Litt hjelp til en Belgisk Dobbel

    Heisann medbryggere. Jeg har lyst til å prøve meg på en Belgisk Dobbel så snart som mulig, har smakt flere belgiere som jeg synes har vært meget gode, men har til nå holdt meg til å brygge IPA, APA, Stout og Wit. Har selvsagt funnet en del oppskrifter på nett, men det hadde vært kjekt med en...
  15. DagD

    Litt hjelp til min prosess

    Da har jeg brygget igjen og denne gangen ble det en oatmeal stout. Denne gangen forsøkte jeg med en mashout på 78 grader og rørte rundt i meskeposen som sto i et eget kar mens jeg startet på kokingen av meskekjelen. Jeg brukte nok litt mye skyllevann og måtte koke inn litt mer enn opprinnelig...
Tilbake
Topp