Nylig innhold av Dionysos

  1. Dionysos

    Død BB30 gen.3

    Har noen spørsmål rundt dette med bruk av PID på en kompaktbrygger som BB30. Kan man sette opp et automatisk meskeprogram med flere steg, eller må man endre temperaturen manuellt på PID'en hver gang man skal øke tempen? Jeg tenkte å sette temperatursensoren i ett T-ledd ved sirkulasjonspumpen...
  2. Dionysos

    Død BB30 gen.3

    Da har min BB30 gen. 3 tatt kvelden enda en gang. Har tidligere hatt problemer med at den kutter ved ca. 60 grader. Fikk da ny maskin fra leverandøren (kudos for rask og bra support). Denne gangen varmer den ikke i det hele tatt. Den lyser rødt på varmeelementet og temperaturen vises i...
  3. Dionysos

    Bruk av mottrykksfyller.

    Var litt dyrere enn de andre alternativene også... Og for PET flasker? Men er det noen som har erfaring med kina-variantene av mottrykksfyller og beergun?
  4. Dionysos

    Bruk av mottrykksfyller.

    Har akkuratt invistert i corneliusfar og co2. Men ønsker fortsatt å få fylt noe av ølet på flaske eller growler for å ta med meg på fest eller for å gi bort. Ser det er hovedsakelig to alternativer; beer gun og mottrykksfyller. Hva er forskjellen, og hvilke erfaringer har dere med disse? Er det...
  5. Dionysos

    Dårlig utgjæring

    Den fikk gjærnæring ja, men i mangel på oksygenflaske måtte jeg riste oksygen inn i vørteren. Selv om jeg ristet til jeg så styggen selv, vet jeg at dette ikke er optimalt for en undergjæret øl.
  6. Dionysos

    Dårlig utgjæring

    Ja, det var det jeg tenkte også. Da prøver jeg det, så ser vi hvordan det går. Takk for hjelpen ;)
  7. Dionysos

    Dårlig utgjæring

    Mulig jeg skal øke temperaturen til 16-17 grader en ukes tid og se om det hjelper? Eller finnes det andre råd for å få i gang gjæringen igjen? Tenker det er uaktuellt å riste inn ny oksygen, men kan det være en idé å snurre litt på bøtta for å få riste opp gjærkaken?
  8. Dionysos

    Dårlig utgjæring

    Jeg stegmesket med 30 min på 63 greader, 30 min på 67 grader og 10 minutter utmeksk på 78 grader. Brukte CraftBeerPi for å styre meskingen, så jeg holdt temperaturen med stor presisjon. Tviler på at den er ferdig utgjæret, og er redd for overkarbonering om jeg flasker :(
  9. Dionysos

    Dårlig utgjæring

    Hei Har en bayer som har sluttet å gjære. Den hadde en OG på 1.056 og ser ut til å ha stoppet på 1.020. Jeg brukte fersk slurry fra en pils som nettopp var ferdig (Saflager W 34/70), og jeg overpitchet en del i henhold til mr.Malty kalkulatoren. Gjæret ca. 14 dager på 10 grader, og hadde en...
  10. Dionysos

    Overkarbonering?

    Har det siste året tatt vare på et par flasker av alle brygg jeg har laget, for å ha meg en liten "øl kavalkade" på et passende tidspunkt. Dette tidspunktet var nå til helgen, og jeg kunne sette meg ned med APA, Imperial Stout, Witbier, Black IPA, brown ale, cerveza, saison, "kådnøl" med kveik...
  11. Dionysos

    Vandregjær - kveik på farten?

    Takk for svar. Jeg fant den nettopp selv ;)
  12. Dionysos

    Vandregjær - kveik på farten?

    Finner ikke denne facebook gruppen. Er den stengt eller lukket? Kunne godt tenke meg å prøve å lage et brygg med Sigmunds Vossakveik og einerlåge...
  13. Dionysos

    Solgt/Kjøpt monstermill mm2 selges

    Kjøper gjerne denne om du sender.
  14. Dionysos

    Bringebær

    Må vel muligens se på kunstig søtning her, ja :(
  15. Dionysos

    Bringebær

    Batchen er på 21 liter, og jeg brukte 3 kg bær, så leg ligger litt over det du skriver her...
Tilbake
Topp