Nylig innhold av Erwibe

  1. Erwibe

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Fant et som jeg forhåpentligvis henter iløpet av morgendagen. Ble et større, brukt kjøleskap.
  2. Erwibe

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Æsj. Det var synd. Måles som regel med utsidemål da selvsagt. Blir vel kanskje litt trangt ja.
  3. Erwibe

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Har noen brukt dette kjøleskapet? Er på tilbud for 1000,- hos den lokale OBS'en her (Trondheim). Er det plass til to corneliusfat mon tro? https://coop.no/sortiment/obs-sortiment/elektronikk/hvitevarer/kjoleskap/scancool-sks128
  4. Erwibe

    Deilige bilder!!!

    Kjøpte en i god tro om at det kunne være på linje med Frydenlund og Hansa sine butikk-IPA. Helte ut boksen etter en slurk, og jeg er virkelig ikke SÅ kresen. Det smakte fælg.
  5. Erwibe

    London Ale 1318 - Spørsmål

    Kan ikke nok om gjær og dens tilpasning til å si noe smart om det. Syns min utviklet heftigere kreusen etter noen runder, ikke motsatt. Avsluttet sist runde med den fordi jeg fryktet infeksjon.
  6. Erwibe

    Lysholmer spesial - hvordan kopiere?

    Gjetter også på at de bruker Dahls gjær i den. Husker jeg ikke feil så har den litt av den banansmaken jeg plukker opp på i Dahls. Vet man fikk gjær når man spurte av Dahls før. Vet ikke hvordan det er nå.
  7. Erwibe

    London Ale 1318 - Spørsmål

    Dette er veldig fremmed for min erfaring med denne gjæra. Har hver gang (7-8 brygg) fått eksplosiv gjæring som tetter gjærlåser og buler ut kar (bruker blow off nå) . Kreusen har blitt tykk og stor hver bidige gang. Nesten som sjokolademousse. Pitcher rundt 1dl topphøstet gjær under en mnd...
  8. Erwibe

    Øl fra butikk/vinmonopol med feil

    Har også hatt en dårlig erfaring med denne. Smakte heller syrlig, virket overkarbonert og var rett og slett ikke god. Sendte mail til de med batch nummer og alt, skulle få en "fersk flaske" for bryderiet. Har enda å se noe til flaska, sendte mail for en mnd eller to siden.
  9. Erwibe

    Chokolade i kok.

    Kasta ei plate sjokolade i en stout en gang. Endte opp med bittesmå fettkuler i toppen av flaskene/glasset. Skummet var også forsvinnende, ellers ok. Bruk heller cacaonibs i karet var lærdommen.
  10. Erwibe

    Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

    Takk for svar! Gleder meg til å prøve selv. Blir å gjære den med 1318 selv. Tenkte mer å justere ned mengden svartmalt da det har samme effekt som å kaldtrekke har jeg hørt. Har du brygget den uten å kaldtrekke? Hvordan ble det isåfall?
  11. Erwibe

    Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

    Graver opp denne da jeg skal brygge samme brygg om ikke lang tid. Hvordan ble den? Noen justeringer? Kaldtrekking er i praksis det samme som å justere ned mengden har jeg hørt. Hvor lang modning før du var fornøyd? Hvilken gjær og hvilken temp? Tusen takk om du gidder :)
  12. Erwibe

    Noen som har oppskrift til Austmann Stille Natt?

    Jeg har pratet med en på bryggeriet dem vedrørende både stille natt og vintersolverv. Viser seg at de er ganske finurlige mtp oppskrift da de er flere øl blandet eller noe slikt. Kan prøve å purre på Torstein men det virket litt tussig å prøve å klone.
  13. Erwibe

    London Ale 1318 - Spørsmål

    Bruker den som husgjær. Den lager enorm kreusen, som er klissete og tung, har aldri sett likedan (ved annen gjær altså). Kjempelett å høste fra. Har ganske likt gjæringsforløp som deg med temp. Opplever som regel 75% att, ved 19-21c. Alt ser normalt ut, det bunnfeller noen ganger, noen ganger...
  14. Erwibe

    Austmann Vintersolverv

    Ser ut som det kan bli etter hvert. "Vintersolverv og Stille Natt er begge ekstremt kompliserte øl, hvor vi brygger flere batcher med forskjellig oppskrift og blender disse sammen. Det er 3 oppskrifter for Vintersolverv og 2 for Stille Natt. Jeg har oversendt forespørselen din til bryggmester...
  15. Erwibe

    Austmann Vintersolverv

    Sendte en mail i dag. Så vi får se :) Spurte etter stille natt i samme slengen.
Tilbake
Topp