Chokolade i kok.

Jeg brygget en porter i dag der jeg tilsett en mørk sjokolade i kok 30 min. Jeg gjorde litt research rett etter og lærte at sjokolade har fett i seg og dermed mister øl skummet. Dette oppdaget også når jeg vispet oksygen i øl rett før pitching. Hva skal jeg vente ?? Øl uten skum ??
 
Du vil få skum
faren er bare at det lett kan falle sammen,
men min teori er at fettet vi emulgeres på toppen av karet og ikke følge videre over i øllet
 
Kasta ei plate sjokolade i en stout en gang. Endte opp med bittesmå fettkuler i toppen av flaskene/glasset. Skummet var også forsvinnende, ellers ok. Bruk heller cacaonibs i karet var lærdommen.
 
Kasta ei plate sjokolade i en stout en gang. Endte opp med bittesmå fettkuler i toppen av flaskene/glasset. Skummet var også forsvinnende, ellers ok. Bruk heller cacaonibs i karet var lærdommen.

Jeg skal fate det så vi får håpe at evt fett kuler havner i bunn. Cacaonibs neste gang.
 
Tilbake
Topp