Nylig innhold av Espen Lothe

  1. E

    Kinn treng ny bryggjar

    Kinn Bryggeri treng ny å tilsetje ein ny bryggjar snarleg. Formell utdanning og erfaring frå bryggeri er ein fordel, men entusiastiske heimebryggjarar vil òg bli vurderte. Ta kontakt med Espen Lothe på el@kinn.no eller 47339047.
  2. E

    Mørkt belegg på gjær i starter

    Slapp av, det høyrest heilt normalt ut. Det er nok berre gjørskum som blir litt brunare mot slutten av gjæringa sidan det er ekte overgjær. Normalt er denne gjæra kvit fyrste dag, så beige og glisnande nokre dagar før den blir lysebrun og litt tørrare når aktiviteten stoppar. Då er det klart for...
  3. E

    Spørsmål om Wyeast 1318 London Ale III

    1768 har eg ikkje prøvd. Men 1968 er ein dårleg topphaustar og  iflg. Wyeast har 1768 og 1968 ganske like eigenskapar og Youngs har drive med topphausting heile tida, så eg får det ikkje heilt til å stemme. Har eit eige rom for gjæringskara som er støvfritt. Særleg påpasseleg må ein være med...
  4. E

    Spørsmål om Wyeast 1318 London Ale III

    Du kan også bruke den på agressiv IPA med  godt resultat. Har sett det med Boddingtons, ja, men er ikkje overbevist. 1968 blir som regel referert til som  Fullers.
  5. E

    Spørsmål om Wyeast 1318 London Ale III

    Høyrest heilt normalt ut. Når gjæra blir litt tettare og brunare er ølet klart for tapping, enten direkte til fat eller til eit anna kar for klarning. Brukar du den i åpne kar så får den litt snerk/skorpe på seg. Sjølv om det ligg ei tjukk kake oppå, kan ølet under være rimeleg klårt. Dette er...
  6. E

    Mr Malty - topp-cropping

    Ja, topphausting er fine greier! Som Gahr sa, så har eg eit eige rom for gjæringskara og det er bra for å ha kontroll på maltstøv mm. Men det kan sikkert gå bra med andre løysingar, Jolly Pumpkin t.d. har heile bryggeriet i eit stort lagerbygg og det fungerar også bra. Eg brukar å skumme av det...
  7. E

    Gjenbruk av gjær

    Kva med å heller topphauste gjæra? Då får du kun frisk og rein gjær om du kastar fyrste skummet og haustar det andre og estimering av mengden er lettare sidan det er >90% levande celler og rein gjær. Trur 1214 er ganske god til topphausting.
  8. E

    NM 07 SS1 - Belgisk tripel - Espen Lothe

    OG blir vanskelig å måle om du bryggar på denne måten, du må rekne den ut. I farten hugsar eg ikkje kor mange øchslegrader*liter 1 kg sukker gir, men det finn du i ein tabell eller nokon andre på forumet hugsar det. Mål OG på vanleg måte og så legg du til bidraget frå sukkeret. 40 graders...
  9. E

    NM 07 SS1 - Belgisk tripel - Espen Lothe

    Hei Huub! Eg har bryggja dette ølet 3 eller 4 gongar. Ikkje 100% likt resultat, men ganske bra. Det er veldig viktig å få den tørr nok. Denne oppskrifta er den eg har enda på (i den grad ein sluttar å perfeksjonere ei oppskrift). Det med sukkeret var noko eg gjorde for å gje gjæra ein lettare...
  10. E

    Varmekolbe, watt/cm2

    Nei eg veit ikkje eg heller. Har smakt ein del øl brygga i VV-bereder med element og det har vore ok.
  11. E

    Varmekolbe, watt/cm2

    For ganske lenge sidan hugsar eg at nokon diskuterte kor mange watt/cm2 ein elektrisk varmekolbe bør ha for å ikkje svi vørteren under koking. Har nokon peiling på det?
  12. E

    Norwegian Wood

    Det stemmer det, Gahr. Dei brukar kveiteølgjære til både Norwegian Wood og Dark Force (kveitestout).
  13. E

    White oil

    Takk for svar. Ja det var for å få betre gli på koplingane eg kjøpte det.
  14. E

    White oil

    Kjøpte nettopp white oil sprayflaske av Petit, men korleis skal eg bruke det? Berre spraye på nippelen på Corneliusfatet? Er det risiko for å få dårlegare skum? Nokon med gode forslag og/eller erfaring?
  15. E

    Hva gjør jeg da..

    Kor mykje skal du brygge i slengen?
Topp