Nylig innhold av Fred Brenno

  1. Fred Brenno

    Infeksjon fra CO2 ved trykkesetting ?

    Har brygget siden 2015 og har aldri opplevd noe infeksjon av øl. I det siste året har jeg gått over til trykksatt gjærtank der jeg lager pils. Har nå opplevd to ganger at ølet har blitt infisert, og har måttet kaste en hel batch pga infeksjon (55 liter hver gang .-( ) Har prøvd å gå over det...
  2. Fred Brenno

    Bryggetabber

    Brygget en pils jeg kaller Fullrigger . . ikke en veldig typisk pilsner, siden jeg har en liten mengde hvete i den, men dog, noe jeg vil kalle pilsner .. Brygget igår, og gjorde et par bryggetabber. Dvs noen ulykker. Aller først oppskriften, helt enkelt. 4 kg pilsnermalt, 500 gram cara pils og...
  3. Fred Brenno

    Sirkulasjonspumpe på netthandel brygger?

    Bruker også sirkulasjonspumpe med netthandelbrygger, men bruker denne for å regulere hvor rask den går, slik at det ikke flommer over maltrøret :-) http://www.ebay.com/itm/6V-12V-24V-28V-3A-PWM-DC-Motor-Speed-Control-Switch-Controller-/172229907931?hash=item2819b3d5db:g:S4cAAOSwmtJXUtAE kr 15...
  4. Fred Brenno

    Gjæring av pils på 8 dager ved en feil

    Nei, det smaker bare litt "uferdig lagret" litt svovelstoffer" som normalt blir borte iløpet av 2-3 ukers lagring. Tror faktisk den begynner å "gå seg til" under lagringen, når både jeg og kona smakte igår kveld :-)
  5. Fred Brenno

    Gjæring av pils på 8 dager ved en feil

    Har smakt på en flaske . . .men syns det er vanskelig å gjøre meg opp noen bastant mening, på en så fersk pilsner . . . .må som regel et par uker før de blir OK :-) Så da får vi se :-)
  6. Fred Brenno

    Gjæring av pils på 8 dager ved en feil

    Det blir nok ikke bomber FG var som forventet på ca 1011. Bare litt redd for at gjæren ikke har "ryddet opp", dvs spist opp alle "usmakene" i ølet etter å ha spist det den kunne av sukkerstoffene. Vel . .jeg får bare lagre de, dvs modne på rundt 0 grader det slik jeg pleier med pils , så tar...
  7. Fred Brenno

    Gjæring av pils på 8 dager ved en feil

    vet det at gjæringen stopper på 0, selv med undergjær, Ølet var allerede flasket, før jeg så i bryggeloggen og oppdaget feilen.. Så du mener jeg bør la den gjære i flaskene videre i romtemp en stund ?
  8. Fred Brenno

    Gjæring av pils på 8 dager ved en feil

    Laget en pils med saflager 34/70. Den sto til gjæring kun i 8 dager på 11 grader opp til 15 grader den siste døgnet. Rett og slett en logestikkfeil/regnefeil på akkurat det karet :-( Pleier å la det stå i 3 uker men jeg har oppdaget at det går helt greit med 14 dager, selv på lager (ja jeg vet...
  9. Fred Brenno

    Lysholmer spesial - hvordan kopiere?

    Lysholmer Spesial blir faktisk kalt for norges første sommerøl, som kom ut på markedet i 1983. Det ble opprinnelig laget for å lage en lys lettdrikkelig sommerdrikk for damene, og ble "markedsført" som en litt eksklusiv øl, med esklusiv innpakning. Jeg også husker denne godt, og husker jeg...
  10. Fred Brenno

    Export eller Dordmunder Export ?

    For oss som husker denne godt . . man bør vel være født før 80-tallet :-) Vet jo at dette er den typen "pilsen" man fikk kjøpt på polet, og det var som regel den man kjøpte på danskebåten eller i taxfreeshopen :-) Spørsmålet var egentlig om den stilen er i slekt med det som heter Dordmunder...
  11. Fred Brenno

    Export eller Dordmunder Export ?

    EXPORT - Hva er det egentlig ? Den stilen som vi kaller export i Norge. Er stilen en såkalt dordmunder export ? Eller er det en annen type enn den vi får kjøpt som export her i landet (på polet). Har laget en øl jeg kaller export, den er brygget med pilsnermalt, og litt caramelmalt, EBC 7, IBU...
  12. Fred Brenno

    Forskjell på pilsner og lager

    Nå vet jeg ikke om du har så mye tid lenger til å svare på disse eldgamle trådene lenger, men tar sjansen. Hva er egentlig export, annet enn at det er et forholdsvis lys, sterk pilsneraktig undergjæret øl? Er export egentlig en Dortmundter export, eller er dette en annen stil ? Har laget noe...
  13. Fred Brenno

    Pilsner Export ?

    Lurer litt på om noen vet om det vi i Norge kaller "export" egentlig er en Dortmundter Export ? Hvis det ikke er det, hva er definisjonen på det, dvs guiden. . EBC, IBU og ABV. Jeg for min del tror jeg nå har laget en "export" med pilsnermalt + litt Cara Hell 25, en EBC på 7, IBU 28 og ABV 5,8%...
  14. Fred Brenno

    Flasking og korking

    Godt å høre. Coldcrasher alltid jeg også. Bruker ofte patentkork, og da er det ikke noen problemstilling fordi da tar jeg bare korken på med engang, mens jeg er i ferd med å fylle neste flaske. Når jeg tenker meg litt om, så er det vel uansett bedre med mange små åpninger (flasketutene) enn en...
  15. Fred Brenno

    Flasking og korking

    Har drevet og flasket øl i godt over et år nå, men lurer på om jeg kan gjøre flaskingen litt mer effektiv. Slik jeg gjør nå, så fører jeg over ølet ned i et andre gjæringskar med sukkerlake, setter dette høyt og begynner å flaske fra kran med en liten slange og flaskefyller. Til nå har jeg...
Tilbake
Topp