Nylig innhold av Glensen

  1. Glensen

    Behov for mottrykksfyller?

    Heisann! Litt sen respons men. Bruker selv Enol- Matic vakuum fyller og det fungerer veldig bra så lenge det ikke er kullsyre i ølet. Fra fat med kullsyre må du bruke mottrykksfyller. Det er min erfaring!
  2. Glensen

    Kegerator - Triple Tap

    Takk for tips og råd :-) Tror fatene som jeg testet var overkarbonert. På ca 3- 4 grader skal visstnok trykket være på 0.5/ 0.6 og ikke noe mer hvis jeg regnet riktig. På de fatene jeg testet hadde trykket stått på ca 1 bar lenge med samme temperatur. Får teste når det jeg brygget i dag skal...
  3. Glensen

    Kegerator - Triple Tap

    Hei. Bruker de slagene som fulgte med kegerator. Ølet ble karbonert med ca 0.8- 0.9 bar. Tapper ikke med kranene helt åpen. Mvh Glensen
  4. Glensen

    Kegerator - Triple Tap

    Heisann! Jeg har anskaffet meg en Kegerator - Triple Tap. Når jeg tapper kommer det bare skum. Satt serveringtrykk til ca 0.3 bar og da fungerer det. Karboneringstrykk har vært på ca 0.8 bar. Vil jeg miste noe av karboneringen hvis jeg setter serveringstrykket til 0.3 bar? Eller er det noe jeg...
  5. Glensen

    Kveik og karboneringstid på flasker.

    Hei alle sammen! Har vært veldig opp opptatt i det siste men det fungerte tilslutt etter at jeg fulgte noen råd fra tråden her, så takk for all hjelp. :) Etter ca 14 dager var det helt flatt, så skrudde jeg opp temp til 27 grader og da tok det ca 12 dager så var det full fart i ølet. Pilsen...
  6. Glensen

    Kveik og karboneringstid på flasker.

    Takk for tips og råd! :-) Hls Glensen
  7. Glensen

    Kveik og karboneringstid på flasker.

    Hei. For teste om en uke og håpe på det beste :-)
  8. Glensen

    Kveik og karboneringstid på flasker.

    Hei. Den lå på rundt 30 grader og var ferdig ila 2 dager. Karbonerings temp ligger på ca 21- 22 grader. mvh Glensen
  9. Glensen

    Kveik og karboneringstid på flasker.

    Hei. Jeg hadde ca 7gr/L. Ølet smaker langt bedre enn det jeg forventet. Litt trist hvis det ikke karbonerer. Leste i ett engelsk forum att jeg måtte forvente 3 - 4 uker. Har null erfaring med kveik men blir en erfaring rikere nå :)
  10. Glensen

    Kveik og karboneringstid på flasker.

    Heisann. Har forsøkt å bruke Omega Lutra Kveik- 071 på en pilsner jeg brygget og flasket den for ca 12 dager siden. Testet 2 flasker og Ølet er nesten helt dødt. Hvis en bruker Kveik, vil det da ta lenger tid med tanke på karbonering på flasker? Er det noen har noen erfaringer om dette? OG og...
  11. Glensen

    Spørsmål om Cold Crash og Flasking.

    Bra tips. Takk for svar. Mvh Glensen.
  12. Glensen

    Spørsmål om Cold Crash og Flasking.

    Yes, jeg mente øl :-) Så hvis jeg lar den så på så lav temp som mulig i ca 3- 4 dager så holder det? Etter flasking vil jeg la flaskene stå i rom temp ca 14 dager. Takk for svar. Mvh Glensen.
  13. Glensen

    Spørsmål om Cold Crash og Flasking.

    Heisann! Har tenkt å kjøre en Cold Crash for første gang. Men er usikker på følgende: 1. Hvor lenge skal vørter stå i kjøleskap på ca 2 grader før en flasker? 2. Bør vørter ha rom temperatur (ca 20) når du flasker, eller kan du flaske når den har ca 2 grader? Ha en flott sommer folkens :-)...
  14. Glensen

    Gjæring av Ale under trykk?

    Takk for rask svar og hjelp. :-)
  15. Glensen

    Gjæring av Ale under trykk?

    Har for første gang brygget en Lager ved hjelp av Snub Nose og gjæring under trykk med Saflager S-23. Fungerte helt strålende. Brukte 12 psi som trykk i en uke, og kjørte en lukket overføring til fat og dette ble så bra at jeg har lyst til å forsøke dette med overgjærrede øl- typer. Er det noe...
Tilbake
Topp