Nylig innhold av HansPB

  1. H

    Deilige bilder!!!

    Gjorde du noe med honningen for å ta knekk på villgjær? Eller er det kanskje ikke så farlig? I tillegg skal visst en del honning ha en viss antibakteriell effekt, men her er jeg nok på tynn is...
  2. H

    Austmann Coffee Porter

    Når man velger English Brown Malt i en oppskrift i beercalc er 65 EBC default. Det er nok bare ikke retta til faktisk verdi i den aktuelle oppskriften.
  3. H

    Stikkende lukt og forferdelig smak

    @Kenneth Hårstad , har du prøvd fersk gjær og gjærstarter? I tilfelle, har du kjent samme lukt/smak i ølet fra gjærstarteren når denne er ferdig?
  4. H

    Hvordan ta knekken på en villgjærinfeksjon?

    Jeg har fått belegg av det jeg tror er ølstein i mange av flaskene mine. De ser reine ut rett etter skylling, men når de har tørket ser jeg et matt brunt belegg i flaska der ølet har vært i kontakt med glasset. Går av med pbw, så alle flasker får heretter et bad i pbw-vann.
  5. H

    Tråden for dumme spørsmål.

    Okei. Her er det snakk om wlp400. Brukte to dråper. Flaska foreslo én dråpe pr 5 gallons, men skal jo dekantere så jeg er ikke så bekymra for mengde anti-foam i det ferdige ølet. Sent fra min C6603 via Tapatalk
  6. H

    Tråden for dumme spørsmål.

    Er'e riktig av meg å anta at det ikke er skum i(på?) gjærstarteren på magnetrører fordi jeg kokte startervørter med anti-foam?
  7. H

    Sjelden øl på polet

    Nå dukket den opp hos Bergen Storsenter også.
  8. H

    Sjelden øl på polet

    Tipper flaskene også har vært en tur innom kontinentet...
  9. H

    Pasteurisering av hjemmebrygg

    Ikke noen erfaring å skilte med, men tenkte bare jeg skulle tipse deg om surølartiklene/-trådene i medlemsseksjonen. Edit: Kanskje mer aktuelt om du ønsker tips til hva du kan gjøre for at fremtidige surøl ikke blir for sure.
  10. H

    Deilige bilder!!!

    Hva så? Det er da ikke vinmonopolet sin merking? Edit: Klart, "BF", kan jo fort stå for "Best Før"...
  11. H

    Deilige bilder!!!

    Amerikanerne skriver som kjent <måned>.<dag>.<år>.
  12. H

    Slange-skjøte?

    Kan det hende at raskere aktivitet i "forced wort"-testene skyldes bedre vekstvilkår i form av mer oksygen? Uansett er det nok lurt å kunne sterilisere brusesteinen skikkelig. Har lyst på sånn stav sjøl...
  13. H

    Saniclean eller star san

    Jeg har også fått belegg i flaskene, og har aldri brukt belle saison. Min hypotese er at belegget var såkalt ølstein. Har dermed begynt å bade alle flasker i vann med pbw, som ser ut til å fjerne belegget ganske effektivt selv uten kost.
  14. H

    Øl fra butikk/vinmonopol med feil

    Drakk en VPA i går. Var helt fin.
  15. H

    Øl fra butikk/vinmonopol med feil

    Hvilket øl er dette? Ikke mulig å tyde teksten på bildet...
Tilbake
Topp