Gjorde du noe med honningen for å ta knekk på villgjær? Eller er det kanskje ikke så farlig?
I tillegg skal visst en del honning ha en viss antibakteriell effekt, men her er jeg nok på tynn is...
Når man velger English Brown Malt i en oppskrift i beercalc er 65 EBC default. Det er nok bare ikke retta til faktisk verdi i den aktuelle oppskriften.
Jeg har fått belegg av det jeg tror er ølstein i mange av flaskene mine. De ser reine ut rett etter skylling, men når de har tørket ser jeg et matt brunt belegg i flaska der ølet har vært i kontakt med glasset. Går av med pbw, så alle flasker får heretter et bad i pbw-vann.
Okei. Her er det snakk om wlp400. Brukte to dråper. Flaska foreslo én dråpe pr 5 gallons, men skal jo dekantere så jeg er ikke så bekymra for mengde anti-foam i det ferdige ølet.
Sent fra min C6603 via Tapatalk
Ikke noen erfaring å skilte med, men tenkte bare jeg skulle tipse deg om surølartiklene/-trådene i medlemsseksjonen.
Edit: Kanskje mer aktuelt om du ønsker tips til hva du kan gjøre for at fremtidige surøl ikke blir for sure.
Kan det hende at raskere aktivitet i "forced wort"-testene skyldes bedre vekstvilkår i form av mer oksygen? Uansett er det nok lurt å kunne sterilisere brusesteinen skikkelig. Har lyst på sånn stav sjøl...
Jeg har også fått belegg i flaskene, og har aldri brukt belle saison. Min hypotese er at belegget var såkalt ølstein. Har dermed begynt å bade alle flasker i vann med pbw, som ser ut til å fjerne belegget ganske effektivt selv uten kost.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.