Nylig innhold av HansPB

 1. H

  Deilige bilder!!!

  Gjorde du noe med honningen for å ta knekk på villgjær? Eller er det kanskje ikke så farlig? I tillegg skal visst en del honning ha en viss antibakteriell effekt, men her er jeg nok på tynn is...
 2. H

  Austmann Coffee Porter

  Når man velger English Brown Malt i en oppskrift i beercalc er 65 EBC default. Det er nok bare ikke retta til faktisk verdi i den aktuelle oppskriften.
 3. H

  Stikkende lukt og forferdelig smak

  @Kenneth Hårstad , har du prøvd fersk gjær og gjærstarter? I tilfelle, har du kjent samme lukt/smak i ølet fra gjærstarteren når denne er ferdig?
 4. H

  Hvordan ta knekken på en villgjærinfeksjon?

  Jeg har fått belegg av det jeg tror er ølstein i mange av flaskene mine. De ser reine ut rett etter skylling, men når de har tørket ser jeg et matt brunt belegg i flaska der ølet har vært i kontakt med glasset. Går av med pbw, så alle flasker får heretter et bad i pbw-vann.
 5. H

  Tråden for dumme spørsmål.

  Okei. Her er det snakk om wlp400. Brukte to dråper. Flaska foreslo én dråpe pr 5 gallons, men skal jo dekantere så jeg er ikke så bekymra for mengde anti-foam i det ferdige ølet. Sent fra min C6603 via Tapatalk
 6. H

  Tråden for dumme spørsmål.

  Er'e riktig av meg å anta at det ikke er skum i(på?) gjærstarteren på magnetrører fordi jeg kokte startervørter med anti-foam?
 7. H

  Sjelden øl på polet

  Nå dukket den opp hos Bergen Storsenter også.
 8. H

  Sjelden øl på polet

  Tipper flaskene også har vært en tur innom kontinentet...
 9. H

  Pasteurisering av hjemmebrygg

  Ikke noen erfaring å skilte med, men tenkte bare jeg skulle tipse deg om surølartiklene/-trådene i medlemsseksjonen. Edit: Kanskje mer aktuelt om du ønsker tips til hva du kan gjøre for at fremtidige surøl ikke blir for sure.
 10. H

  Deilige bilder!!!

  Hva så? Det er da ikke vinmonopolet sin merking? Edit: Klart, "BF", kan jo fort stå for "Best Før"...
 11. H

  Deilige bilder!!!

  Amerikanerne skriver som kjent <måned>.<dag>.<år>.
 12. H

  Slange-skjøte?

  Kan det hende at raskere aktivitet i "forced wort"-testene skyldes bedre vekstvilkår i form av mer oksygen? Uansett er det nok lurt å kunne sterilisere brusesteinen skikkelig. Har lyst på sånn stav sjøl...
 13. H

  Saniclean eller star san

  Jeg har også fått belegg i flaskene, og har aldri brukt belle saison. Min hypotese er at belegget var såkalt ølstein. Har dermed begynt å bade alle flasker i vann med pbw, som ser ut til å fjerne belegget ganske effektivt selv uten kost.
 14. H

  Øl fra butikk/vinmonopol med feil

  Drakk en VPA i går. Var helt fin.
 15. H

  Øl fra butikk/vinmonopol med feil

  Hvilket øl er dette? Ikke mulig å tyde teksten på bildet...
Topp