Nylig innhold av Helge FG

  1. Helge FG

    Eiketønner

    Jeg er ikke på fb, så jeg har ikke sett det. Men bra tiltak. Ganske høyt priset de tønnene på nettbutikkene, så pallefrakt er bra, sålenge man har kjøpere. Tønnene bør jo ikke stå særlig lenge tomme. Lykke til. Jeg har notert 7 tønner til området her, ikke nok desverre til at det lønner seg med...
  2. Helge FG

    Eiketønner

    Det viser seg at det er litt lite interesse i området Namsos til å fylle en palle med tønner. For få, i alle fall her omkring, og som jeg når ut til via norbrygg. Hadde jeg orket å ordne videresending til ellers i landet ser det ut til at vi kunne bestilt en palle. Det ser forøvrig ut til at det...
  3. Helge FG

    Eiketønner

    Ja, god idé. Snakk med Jelena på wineoakbarrels.com så får du videre info fra henne. Sent fra min C6903 via Tapatalk
  4. Helge FG

    Eiketønner

    De fører brukte tønner, men 225 ltr. Jeg har tidligere bestilt enkelttønner og i par, men frakt blir da 70 EUR pr fat. Som forøvrig er mer enn hva man betaler pr tønne. Jeg tror jeg kom opp i 1650-1700 pr 30 ltr fat totalt tidligere. Hvis det er bare du og jeg i Namsos-området som er interessert...
  5. Helge FG

    Eiketønner

    Tenkte å bestille flere eiketønner til kjelleren. Blir billigere forsendelse å få de fraktet på palle, så om noen i område Namsos er interessert kan jeg kontaktes. Jeg ser helst at jeg slipper å videresende til adresser i Norge. Bruker fatene til korttidslagring de første gangene jeg fyller...
  6. Helge FG

    Til dere som brygger større batcher. Tilføring av O2, ulik batch str.

    Som i lenken kjetilG delte, der et av svarene var at så lenge boblene kommer til overflaten, betyr det at den O ikke ble oppløst i væsken. I tabellen er det også interessant at man kom nærmere utregningen med å gi O i ett minutt i stedet for 3. Opptak vil variere med trykk, temp, str på bobler...
  7. Helge FG

    Solgt/Kjøpt Gjæringskar i rustfritt stål. 50L

    Ingen muligheter for å sende et slikt? Sent fra min C6903 via Tapatalk
  8. Helge FG

    Leie et bryggeri? - Brygge en kommersiell batch

    Busserull kan da ikke være et tegn på annet enn kvalitet! Sent fra min C6903 via Tapatalk
  9. Helge FG

    Den store maltetråden

    Absolutt. Såkorn skal i jorda, ikke i kjeften! Sent fra min C6903 via Tapatalk
  10. Helge FG

    Rabarbra Cider ? Noen som har prøvd å brygge?

    Tror Små Vesen i Valdres brygger en fin øl med rabarbra. Sent fra min C6903 via Tapatalk
  11. Helge FG

    Vaniljesmak

    Eikespon eller eikefat er den hyggeligste måten å få fram vaniljetoner i øl da man trekker ut vanillin fra trestoffet. Jo mindre eikefat, jo større overflate ifht mengde øl, og det trengs kortere lagringstid. Ifht eikespon har jeg brukt 25-30 gram pr 20 ltr i Stout med OG 1.043, og med imperial...
  12. Helge FG

    STORT Ryddesalg!

    Er interessert i endel camlock, er alle 1/2" eller har du 3/4" også? Sent fra min C6903 via Tapatalk
  13. Helge FG

    Sodastream adapter funker ikke lenger

    Fikset dette med dobbel pakning, skar ut fra gummi pakningsmatte. Det var det som skulle til med de nye flaskene.
  14. Helge FG

    Ølforslag til bryllup

    Uansett tror jeg dette blir bra. Jeg brygget 27 kasser øl på BB30 til vårt bryllup. 17 kasser 0.5, resten 0.33. To kasser 0.33 barley wine hadde jeg stående fra året før, og disse ble til dessert og kaker. De første bryggene til bryllupet var lager, da disse måtte stå lengst. De neste rundene...
  15. Helge FG

    Hvordan brygge en frisk pils med einer?

    Min erfaring med granskuddøl er at de bør lagres noen måneder for at ganskuddsmaken skal sette seg og komme i ettersmaken, slik kjetilG beskriver. Unge øl med lav OG samt stor mengde granskudd blir ofte pakket inn i gransmaken, og ikke omvendt. For mer nøyaktig reprodusering av øl med granskudd...
Tilbake
Topp